Radovi u 11 osnovnih škola u Novom Sadu - na Podbari spremni za novi deo grada


U okolini Kvantaške pijace planira se gradnja višespratnica

Da bi obezbedili najbolje uslove za učenje i boravak đaka, 11 osnovnih škola iskoristiće letnju pauzu u nastavi da okreče učionice, adaptiraju i zamene dotrajale instalacije.

Tako će do početka školske godine OŠ „Prva vojvođanska brigada” i „Đura Daničić” proširiti prostorije, dok će u preostalih devet škola majstori okrečiti prostorije, zameniti sanitarne čvorove, popraviti ili zameniti podove...

Najviše novca, 58.800.000 dinara, izdvojeno je za dogradnju sprata iznad dela prizemlja u OŠ „Prva vojvođanska brigada”. Osim te obrazovne ustanove, novi prostor od 226 kvadratnih metara, u kojem će biti produženi boravak za učenike, kancelarije za psihologa i pedagoga, kuhinja, trpezarija, učionica, toaleti, dobiće i OŠ „Đura Daničić” na Podbari.

Novi prostor od 226 kvadratnih metara, u kojem će biti produženi boravak za učenike, kancelarije za psihologa i pedagoga, kuhinja, trpezarija, učionica, toaleti, dobiće i OŠ „Đura Daničić” na Podbari
Po rečima direktora te škole Obrada Ostojića, majstori su uveliko zasukali rukave, a proširenje, koje košta 32.000.000 dinara, biće završeno do 15. avgusta, prenosi Dnevnik.

Po rečima direktora te škole Obrada Ostojića, majstori su uveliko zasukali rukave, a proširenje, koje košta 32.000.000 dinara, biće završeno do 15. avgusta.

– Sve više prvaka upisuje se našu školu pa je dodatni prostor od velikog značaja đake prvog i drugog razreda, koji su najčešći korisnici produženog boravka – objasnio je Ostojić. – Nadgradnjom ćemo dobiti duplo veći prostor, u sklopu kojeg će biti velika trpezarija i moderna kuhinja, a steći će se idealni uslovi za učenje. Osim toga, u okolini Kvantaške pijace planira se gradnja višespratnica pa je naša škola odlučila da se unapred pripremi za još veći priliv učenika.

Kako je objasnio direktor Ostojić, veliko interesovanje za produženi boravak vlada ne samo u OŠ „Đura Daničić” već u svim obrazovnim ustanovama u gradu. Jedan od razloga je pristupačna cena – 2.600 dinara mesečno, ali i to što roditelji mogu da dovedu dete u produženi boravak već od 6.30 sati, gde su im obezbeđeni doručak, užina i ručak, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo