Protest zbog izgradnje zgrade na Bulevaru oslobođenja


Ini nisu nužno protiv izgradnje zgrade u ovom delu bulevara

Stanari zgrade na Bulevaru oslobođenja od broja 17 do 25 protestovali su zbog izgradnje zgrade u prostoru između Simpa i prodavnice Idea, gde se trenutno nalazi dečije igralište i nekoliko stabala.

Kako se moglo čuti, oni nisu nužno protiv izgradnje zgrade u ovom delu bulevara, ali jesu protiv toga da se poduzimaju bilo kakve radnje na parceli na kojoj se neće graditi objekat. Upravo je to problem za njih, jer kako kažu, drva koja su posečena nisu na parceli na kojoj će se graditi zgrada, prenosi 021.rs.

Takođe, problem predstavlja i kolski prilaz za mašine, koja dolaze preko parkinga u Ulici Save Kovačevića.

Prema saznanjima građana, investitor "Put invest" zatražio je asistenciju policije u izvođenju radova, jer ga, kako su rekli, građani ometaju u tome. Iz tog razloga pozvali su što više komšija da se okupe u ponedeljak u jutarnjim časovima kako bi sprečili dalje radove.

Podsetimo, građani se bune zbog toga što će izgradnjom biti uništeno dečije igrališta sa prostorima za pesak i spravama za igranje. Svesni su da investitor ima sve potrebne papire, ali će nastojati da, kako su rekli, spreče devastiranje svog kraja.

Zbog toga će i stanari ovog dela grada potpisati peticiju, koju će uputiti nadležnima, tražeći sastanak sa njima.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija