EXIT: Peace on Earth, Peace with Earth (DIREKTAN PRENOS - UŽIVO) Sve o festivalu...


U toku kampanje EXIT Tribe 2019 festival je pozvao sve
ljubitelje muzike, uticajne pojedince iz celog sveta, umetnike, sportiste, javne ličnosti, brojne pokreti i organizacije na ujedinjenje sa jasnim ciljem – zaštiti planetu i celokupan život na njoj.

Zbog toga je i glavni motiv ovogodišnje velike ceremonije otvaranja EXIT festivala „Peace on Earth, Peace with Earth“. Kroz umetnički performans na svečanom otvaranju EXIT festivala, 4. jula će sa Petrovaradinske tvrđave biti upućen apel za očuvanje prirode, kao i poruka novim generacijama da je ovo poslednji trenutak u kome mogu da spasu svoju planetu i sebe u njoj. Zbog toga je ove godine poseban naglasak na ekološkim akcijama, koje će u aktivirati sve posetioce i pozvati ih na zajedničku brigu o našem okruženju!

EXIT će, u svojoj dugogodišnjoj tradiciji festivala koji je nastao iz društvenog aktivizma, i ove godine predstaviti svim posetiocima brojne društveno-odgovorne sadržaje, značajne kampanje, kao i humanitarne aktivnosti od nacionalnog značaja.

Sve o EXIT festivalu 2019


Zajedno za zelenu Srbiju! 100% reciklaža plastike na Exitu

EXIT Tribe će se, u saradnji sa kompanijom HEINEKEN i JKP „Gradska čistoća“, postarati da plastika ne zagađuje našu prirodu, jer će 100% plastike koja bude korišćena na festivalu biti reciklirana zahvaljujući posebno osmišljenom sistemu, počev od posebnih kanti za plastiku na festivalu, korišćenja specijalne opreme za odvajanje otpada koju poseduju JKP „Gradska čistoća“, pa sve do transporta i reciklaže sve plastike sa festivala u Fabrici za reciklažu JKP „Gradska čistoća“!

Na festivalu će biti obezbeđene posebne kante, u koje će posetioci moći da odlože plastične ambalaže i tako učestvuju u tome da plastika ne bude jedan od zagađivača naše životne sredine, već ponovo vraćena u upotrebu.

EXIT Festival uživo

Vrati prirodi – pridruži se i posadi drvo!

Pod sloganom „Vrati prirodi – pridruži se i posadi drvo“, EXIT Fondacija i #EUzaTEBE na jesen organizuju akciju sadnje drveća. Na OPENS State of EXIT zoni, posetioci će moći da učestvuju u oslikavanju krošnje drveta na platnu i tako se prijave za akciju sadnje drveća i steknu mogućnost da osvoje karte za EXIT 2020. Platno sa oslikanim drvetom će nakon festivala biti postavljeno u Novom Sadu i drugim gradovima i imaće za cilj da poziva građane da se prijave na akciju sadnje drveća. Zainteresovani za akciju moći će da se prijave i ovde.


Recan fondacija – Svaka limenka se računa

Prvi put na ovogodišnjem Exitu posetioci će moći da učestvuju u kreiranju „Lotosa“- umetničke instalacije koja nastaje od iskorišćenih limenki. Interaktivna, svetleća konstrukcija je deo aktivnosti programa „Svaka limenka se računa“. Nakon uživanja u omiljenom piću, limenku nemojte baciti, već je ubacite u „Lotos“. Svako ko to uradi, od cveta koji simbolizuje mudrost će kao zahvalnost „dobiti“ poruku sudbine za to veče. Impresivno delo, visoko dva metra i dugo pet metara, biće svojevrsan ukras festivala i najbolji podsetnik na značaj reciklaže. Osim „Lotosa“, i već dobro poznata „Pixelata“ – jedinstveni umetnički mural od iskorišćenih limenki – doprineće reciklaži limenki, koje je u potpunosti moguće reciklirati i upotrebiti ponovo nakon samo 60 dana. „Lotos“ i „Pixelata“ će biti u Opens zoni, zahvaljujući saradnji Recan fondacije i Exit fondacije.

izvor, foto: exitfest.org

Sve o EXIT festivalu 2019

EXIT Festival uživo