Ovako izgleda novi bulevar u NS (FOTO) Bulevar Bate Brkića kao novi deo grada, sledi produžetak na Telepu


Novi bulevar za Novo naselje i Satelit

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je novoizgrađeni Bulevar Bate Brkića koji se prostire od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, širine 40 metara i dužine 550 metara.

Glavni pravac obuhvata produžetak Ulice Bate Brkića koja sad ima dve kolovozne sa po dve saobraćajne trake po smeru, razdelno ostrvo, pešačke i biciklističke staze, parking sa otvorima za drveće i zeleni pojas.


- Ova velika investicija je završena pre ugovorenih rokova, tako da Novi Sad od danas dobija novi bulevar, a Novo naselјe, Satelit i Tozinovac novi izgled.

Menjamo konfiguraciju grada, radićemo na ozelenjavanju i zaštiti životne sredine, a novi bulevar ne predstavlјa samo bolјu saobraćajnicu i infrastrukturu, nego utiče na bolјi kvalitet života građana.


Nastavlјamo da stvaramo uslove za dalјa ulaganja u ovaj deo grada koji je decenijama bio zapušten.

Novi Sad je zahvalјujući građanima i bolјem budžetu rešio funkcionisanje jedne od važnijih saobraćanih trasa, a time je olakšana komunikacija između Novog naselјa i Futoškog puta.

Istorija NS: Pogled niz Futoški put - na Satelit i Telep


Rešavamo veliko čvorište i saobraćajne gužve na uglu dva bulevara, Jovana Dučića i Slobodana Jovanovića. Ovo je nova veza, novi izlazno-ulazni pravac ka Novom naselјu i veoma je važan i za Tozinovac koji je bio višedecenijski zapušten.


Zato smo pored bulevara, radili i na blokovskom uređenju i na saobraćajnicama u ulicama bočno od njega, a nastavićemo da ulažemo u okolnu infrastrukturu. Iz budžeta Grada Novog Sada je za ovu investiciju izdvojeno 870 miliona dinara, od toga oko 500 miliona dinara za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup nekretnina, dok su radovi iznosili oko 370 miliona dinara.


Za sledeću godinu planiramo projektovanje Bulevara Bate Brkića prema Telepu i Bulevaru Patrijarha Pavla, proširenje Ulice Ilariona Ruvarca kao koridor koji će spojiti dva dela grada - rekao je gradonačelnik i najavio da Grad predano radi na rešavanju problema u vezi sa lokacijom na kojoj je predviđen bazen pre dosta godina, kao i na iznalaženju rešenja za problem parkiranja u Tozinovcu.

U susednim ulicama, Antuna Urbana i Anđe Ranković, svi radovi su takođe završeni. Raskrsnica ulica Anđe Ranković i Bate Brkića je trokraka, sa obeleženim pešačkim prelazima, a postojeći semafor na četvorokrakoj raskrsnici Futoški put, Ilariona Ruvarca i Bate Brkića prilagođen je rekonstruisanom stanju na raskrsnici i dodatno opremlјen vremenskim displejima, kao i zvučnim uređajem za slepe i slabovide osobe. Sem putne infrastrukture, u okviru ove investicije izgrađeni su vodovodna mreža, kanalizacioni kolektor i javno osvetlјenje.

foto: NSinfo

Istorija NS: Novo naselje u izgradnji...