Obnova gradskog jezgra će trajati nekoliko godina - još 70 miliona za ulepšavanja Pozorišnog trga


Najviše novca ide na komunalno opremanje zemljišta

U Program uređivanja gradskog građevinskog zemljišta za 2019. godinu rebalansom budžeta usvojenim u utorak dodato je 420,3 miliona dinara.

Time je ovaj programski akt koji, između ostalog, određuje najveći deo gradskih kapitalnih investicija i koji sporovodi Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), povećan na 5,751 milijardi dinara.

Najviše novca u ovom programu ide na komunalno opremanje zemljišta, skoro 4,3 milijarde dinara, za 140,4 miliona više nego što je prvobitno planirano.Tako je za kapitalne objekte, dodato skoro 64 miliona dinara, te sada za ovu namenu grad planira da utroši nešto više od 1,5 milijarde dinara, prenosi Dnevnik.

U okviru ove celine, izdvojeno je dodatnih 180 miliona dinara za parterno uređenje dela gradskog jezgra čime ukupna suma za ovu godinu i za ovu namenu iznosi 208,6 miliona dinara. Kako stoji u obrazloženju odluke, u toku je izrada tehničke dokumentacije za ovaj posao, a po njenoj izradi sledi raspisivanje tendera za uređenje Pozorišnog trga, posla koji predstavlja deo celog projekta. Iz Gradske uprave dodaju da će obnova dela gradskog jezgra trajati nekoliko godina, te da za narednu godinu planiraju da za završetak ulepšavanja Pozorišnog trga izdvoje još 70 miliona dinara.

izvor: dnenvik.rs, agencije, foto: NSinfo