Novosadsko BIG dečje leto: Više od 250 radionica u preko 30 institucija i organizacija


Očuvanje eko sistema, tolerancija, kao i kulture naroda koji su
živeli u Dunavskoj regiji, samo je deo onoga što najmlađi Novosađani mogu da nauče tokom "Novosadskog BIG dečjeg leta“ u više od 250 radionica u preko 30 institucija i organizacija.

Lea Radlovački, portparolka manifestacije Novosadsko BIG dečje leto kaže:

"Budući da je ovo tradicionalna manifestacija, koja se organizuje tokom svih raspusta, letnji raspust, zimski raspust i uskršnji raspust. Mi se zapravo trudimo da našim najmlađim sugrađanima približimо kulturne institucije, organizacije, i zapravo želimo da oni svoje vreme provedu na interensantan,edukativan i inovativan način. Budući da je ovo prilika da oni na neformalni način nauče i steknu osnovno, opšte obrazovanje.“

U sklopu ove manifestacije, „Dečje odeljenje“ Gradske biblioteke prirediće radionice pod nazivom: "U boci", "Vraćamo se", kao i veliki maskenbal koji će biti održan 30-og avgusta.

Maja Bugarski iz Gradske biblioteke ističe:

"Ove radionice, tema ovog Novosadskog dečijeg leta je „Dunav je naše more“, jer Dunav zaista jeste naše more. Maštovito druženje, i na tome je aкcenat, onda naravno i ono što saznaju, da bude i saznajno, kreativno, da sami nešto stvore. Tako da to je suština tih radionica i da pored ovog stignu i na Štrand i na telefon, ali da bude onako struktuirano, da bude malo od svega i da bude najbolje".

Budući da su kapaciteti na radionicama ograničeni, roditeljima se savetuje da što pre prijave decu, dok za radionice Gradske biblioteke nije potrebna prijava.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Novosadsko dečije leto facebook