Novi vreli talas nije na vidiku: Posle toplog juna, svežije u julu


Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda nešto
niže temperature biće sutra i za vikend, dodatno osveženje sledi nam i u toku naredne sedmice.

- Do kraja dana na području naše zemlje zadržaće se pretežno suvo i sunčano vreme, dok su u toku noći ponegde na jugu i jugozapadu mogući pljuskovi sa grmljavinom - kaže za Blic meteorolog Đorđe Đurić i dodaje da će na severu Srbije biti razvoja oblaka, ali bez kiše.

Danas možemo očekivati maksimalnu dnevnu temperaturu od 25 stepeni na severozapadu, do 33 na jugoistoku.

Poslednji radni dan ove sedmice zadržaće se vreme slično današnjem, uglavnom pretežno sunčano sa najvišim temperaturama od 29 do 32 stepena. Razvoj oblačnosti moguć je jedino na jugu Srbije.

Za vikend ostaje veoma toplo, s tim što će temperature u nedelju biti za dva do tri stepena više nego u subotu. Ipak, sam finiš prve radne nedelje u julu obeležiće novo rashlađenje.

- U nedelju posle podne najpre u severozapadnim delovima Srbije očekuje se osveženje u vidu pljuskova, koje će se tokom noći proširiti na ostale predele - navodi Đurić i kaže da će na jugu i jugoistoku biti suvo.

On ističe da ćemo narednu sedmicu dočekati svakako svežije vreme koje će se zadržati tokom svih sedam dana.

- U noći između ponedeljka i utorka uslediće novo naoblačenje sa kišom, ponegde sa mogućom grmljavinom i kratkotrajnim vremesnkim nepogodama - kaže naš sagovornik.

Maksimalne temperature za početak sedmice koja je pred nama kretaće se od 23 na severozapadu zemlje, do 31 na jugoistoku.

Novi vreli talas nije na vidiku, kako kaže meterolog Đorđe Đurić, te živa u termometru neće prelaziti 30. podeok u narednih desetak dana, prenosi Blic.

izvor: Blic, agencije, foto: NSinfo