Novi Sad dobija dvospratnu veletržnicu pored kanala, u blizini Aptiva?


Veletržnica je važan sadržaj jednog grada kao što je Novi Sad

Veletržnica u Novom Sadu, koja se najavljuje godinama unazad, a za čiju izgradnju nije poznato kada bi mogla da počne, dobila je novu lokaciju, na kojoj bi mogla da bude smeštena.

Veletržnica koje nema, prema nacrtu plana detaljne regulacije radne zone "Sever II", koji se nalazi na javnom uvidu do sredine jula, mogla bi da bude izgrađena pored parcele na kojoj se nalazi fabrika "Aptiv" (nekadašnji "Delfaj"), a gde se trenutno nalazi nekoliko kuća.

Prvobitna ideja je bila da se veletržnica izgradi na parceli između Bulevara Evrope i Ulice profesora Grčića na Klisi, neposredno uz radnu zonu "Sever I". Optimistično je najavljeno i da bi izgradnja mogla da počne 2019. godine, što se, barem za sada, ne dešava.

Kako se može videti u nacrtu plana, dvospratna veletržnica je planirana na prostoru veličine od 10,47 hektara.

"Veletržnica je važan sadržaj jednog grada kao što je Novi Sad, jer je to grad sa bogatim poljoprivrednim zaleđem, značajnim gravitacionim područjem sa kojim je veoma dobro saobraćajno povezan, a infrastrukturno izuzetno dobro opremljen. Procenjeno je da Novi Sad, kao centar regije, treba da zadovolji kompleks veličine od šest do 10 hektara, na kojem bi bilo moguće organizovati veletržnicu koja bi se etapno realizovala i postepeno organizovala kao moderan distributivni centar", navodi se u dokumentu, prenosi  021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija