Novi Sad centar mladih iz više od 70 zemalja sveta - Jedini omladinski sajam turizma na otvorenom 2. i 3. jula


Na Sajmu će se predstaviti i ruski grad Nižnji Novgorod

Osmi Sajam omladinskog turizma "Opens youth fair" biće održan u Novom Sadu, 2. i 3. jula, na dve lokacije u centru grada, na Trgu slobode i u Katoličkoj porti, navodi se na sajtu Turističke organizacije Srbije (TOS).

Tokom sajma predstaviće se turističke organizacije iz Srbije i regiona, turističke agencije, manifestacije i festivali, organizacije sa programima za mlade.

Na Trgu slobode biće predstavljeni sajamski i muzički sadržaji, a učesnici će imati priliku da se upoznaju sa atrakcijama i zanimljivostima gradova iz zemlje i regiona, kao i s ponudom drugih izlagača.

Posetioci će moći i da se upoznaju sa programima agencija, festivala i asocijacija, ali i da svoju kreativnost izraze kroz umetničke radionice i zanimljive igre ili da uvežbaju plesne korake uz brojne plesne klubove.

U Katoličkoj porti će na Noćnom bazaru biti prikazana ponuda brojnih kreativnih dizajnera i umetnika.

Obe večeri biće održani koncerti domaćih i regionalnih muzičkih zvezda.

Novina ove godine je da će prvi put "Opens youth fair" imati "Prijatelja sajma", a to je Turistička organizacija Nemačke koja će kroz interakciju i VR naočare posetiocima sajma približiti šta sve ta zemlja nudi.

Na Sajmu će se predstaviti i ruski grad Nižnji Novgorod, grad pobratim Novog Sada. Sajam se, inače, održava dva dana uoči početka svetskog muzičkog festivala EXIT, kada grad postaje centar mladih iz više od 70 zemalja sveta.

izvor: agencije, foto: youth-fair.com