Novi bulevar na Novom naselju otvoren za saobraćaj - Bate Brkića atraktivna lokacija, uskoro 800 novih stanova


Radovi su trajali osam meseci

Novi deo Ulice Bate Brkića, od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, otvoren je za saobraćaj.

Radovi su trajali osam meseci i koštali više od 372 miliona dinara sa PDV-om.

Saobraćajnica je bulevarskog tipa široka 40 metara i duga 550 metara, sa pešačkim i biciklističkim stazama. Proširen je i deo ulica Anđe Ranković i Antona Urbana, izgrađene su dve prateće režijske saobraćajnice, kao i kružni tok na uglu ulica Anđe Ranković i Braće Dronjak.

U novom delu Ulice Bate Brkića sagrađena su i autobuska stajališta za potrebe GSP-a, ali za sada nije poznato koje linije će ići ovuda. Izgrađena je vodovodna i kanalizaciona mreža i postavljene su elektro i druge vrste instalacija.

Gradnjom oko 500 metara saobraćajnice preko nekadašnjeg naselja Tozinovac, najstarijeg dela Satelita, Ulica Bate Brkića je postala saobraćajnica bulevarskog tipa celom svojom dužinom, od Bulevara vojvode Stepe do Futoškog puta. Grad je proteklih godina na otkup kuća i zemljišta utrošio više od 500 miliona dinara, a bila je potrebna skoro cela decenija da se posao privede kraju.

U Gradskoj upravi smatraju da će realizacijom investicije ceo kvart biti atraktivniji budućim investitorima, koji će želeti da grade višeporodične stambene objekte u blizini nove saobraćajnice.

Osim toga, navode i da će izgradnjom produžetka Ulice Bate Brkića, kao i planiranih objekata, doći do kompletne rekonstrukcije kvarta za oko 800 novih stanova, za oko 2.000 stanovnika.

izvor: agencije, foto: NSinfo, arhiva