Nova zgrada na Bulevaru oslobođenja: Investitor zatražio sastanak sa građanima - protest pomeren za petak


Građani su naveli da su nastavak protesta pomerili za jedan dan

Stanari nekoliko zgrada na Bulevaru oslobođenja pomerili su za petak, 12. jul protest zbog izgradnje zgrade na između Simpa i prodavnice Idea, na mestu na kom je dečije igralište i više stabala starih nekoliko decenija.

Građani su naveli da su nastavak protesta pomerili za jedan dan jer se javio investitor sa zahtevom da se sastane sa stanarima u kancelarijama lokalne mesne zajednice. Sastanak će se održati danas u 19 časova, dok je protest pomeren za petak u 19 časova.

"Stanari svakako dežuraju i motre na blok jer je planiran nastavak seče drveća kao i uzurpiranje zelenih površina i već tesnog parkinga. U sredu su obavljali merenja i otkopavanje šahta koji se nalazi na travnjaku ispred same zgrade", stoji u dopisu građana poslatom 021.rs.

Podsetimo da su se stanari pobunili nakon što su se 4. jula pojavili radnici "Put investa" i krenuli da seku drveće. Tada su posečena dva stabla, ali su svi dalji radovi stali jer su stanari zgrada na Bulevaru oslobođenja od 17 do 25 izašli i nisu dozvolili radnicima da dalje rade, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija