Mančester? I u Voši čekaju transfer Sergeja - preko 2 miliona evra od %


Već tri godine traje transfer saga oko Sergeja Milinković-Savića
ali prema izveštajima "insajdera" iz Italije - trebalo bi da bude završena ovog leta!

Mančester junajted i Lacio su načelno postigli dogovor oko transfera srpskog veziste, koji bi trebalo da "popuni rupu" ostalu nakon odlaska Pola Pogbe u Real Madrid, dok je jedini problem dinamika isplate - "crveni đavoli" bi deo da plate na rate, dok Rimljani traže sve odmah.

Cena se kreće od 75 do 90 miliona evra, što je daleko manje od recimo 170 koliko se spominjalo letos, ali deluje da su ovoga puta u Laciju spremni da puste Milinković-Savića.

Obeštećenje u ovom transferu veoma će zanimati i Vojvodinu koja je još davne 2014. godine ostala bez visokog veziste kada ga je prodala u Genk - posle samo 13 prvenstvenih utakmica i osvojenog Kupa Srbije.

U transfer nisu bili uključeni procenti od naredne prodaje, ali FIFA mehanizmu solidarnosti - sledi im lepa svota novca ukoliko se najavljeno i ostvari.

Posle svakog transfera odvaja se 5% od ukupne sume koju dele klubovi koji su pomogli u razvoju igrača od 13. do 23. godine, ali se nešto više vrednuju kasnije sezone u igračevim godinama (do 15. godine 0,25%, od 16 do 23 po 0,5% za svaku sezonu).

S obzirom na to da je Sergej Milinković-Savić ponikao u Vojvodini i za nju nastupao do 2014. godine (kada je imao 19 godina) - Novosađanima sleduje 3% od ukupne sume!

Pojednostavljeno, ako transfer bude 75 miliona evra - Vojvodina će profitirati oko 2,25 miliona evra, što će svakako pomoći klubu da stane na noge, pošto toliko novca od transfera nisu ostvarili već godinama, prenosi Mondo.

U klubu jedino mogu da se nadaju da će obeštećenje samo još porasti...

izvor: mondo.rs, agencije, foto: NSinfo

Sergej Milinković-Savić: Novi Sad je moj grad