Izmena nekoliko urbanističkih planova: U ponedeljak o planovima za deo Detelinare, Adica, Veternika...


Na dnevnom redu su izmene šest planova

Gradska skupština će zasedati u ponedeljak, 15. jula i na toj sednici uglavnom će se raspravljati o izmenama nekoliko urbanističkih planova.

Na dnevnom redu su izmene šest planova, i to delova Adica, Veternika, Stare Detelinare, Bukovca i Futoga, izveštaji o poslovanju Novosadske toplane u 2018. godini, izmena odluke o finansiranju projekata iz oblasti za mlade, a biće reči i tome da tri ulice i plato dobiju ime.

Pred odbornicima će biti predlog Odluke o izradi Plana generalne regulacije dela Adica. Radi se o prostoru od 8,5 hektara koji je otprilike oivičen ulicama Cetinjskom, Marije Bursać, Petra Lubarde, Slavka Radića, Nikole Aleksića i Nove 18. Ovaj deo Adica je predviđen za porodično stanovanje i sportski centar. U predlogu se ne navodi šta će se menjati u odnosu na dosadašnji plan, već samo piše da se radi preispitivanje postojećeg plana i njegovo usklađivanje sa mogućnošću realizacije u skladu sa zahtevima i potrebama korisnika prostora, prenosi 021.rs.

Predložena je i Odluka o izmeni dela Plana generalne regulacije Veternika. Radi se o dve lokacije - jednoj parceli od 3,47 hektara i drugoj od metara kvadratnih. Predviđeno je da se na prvoj loakaciji koja se nalazi između Ulice Veternički breg i Zuzane Halupove, obavi "usklađivanje planirane ulične mreže sa stanjem na terenu i imovinsko-pravnim odnosima korisnika", što u osnovi znači da se omogući legalizacija već sagrađenog ili dozvoli buduća gradnja stambenih kuća. Za drugu parcelu koja se nalazi na uglu Kralja Petra I i Vojvode Mišića u Veterniku, promeniće se namena iz porodičnog stanovanja u javnu zelenu površunu. Ove izmene Plana Veternika će se uraditi bez postupka ranog javnog uvida, a rok za izradu plana je 30 dana od stupanja na snagu.

Odbornici treba da raspravljaju i o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije prostora između Futoške, Hajduk Veljkove, Rumenačke i Subotičkog bulevara, i to samo jedne lokacije na Staroj Detelinari između ulica Tarasa Ševčenka, Milenka Grčića, Orlovića Pavla i Janka Čmelika. Ovde se radi o parceli od 7.900 kvadrata koja je prema Generalnom urbanističkom planu namenjena za stambenu zgradu, a postojećim planom regulacije za opštegradski centar, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo