Dunav je naše more: Deca učila o Novom Sadu, Dunavu, mostovima...


Deca su imala priliku da nauče o istoriji i delovima grada

Još jedna radionica održana je u galeriji Matice srpske, pod sloganom "Dunav je naše more".

Deca uzrasta od 5 do 11 godina na interesantan i edukativan način, učili su o Novom Sadu i Dunavu.

Šta je to muzej, kako se u njemu ponašati i šta je to što možemo videti u njemu, samo su neke teme kreativne radionice, kojima su dečaci i devojčice prisustvovali i pažljivo ih slušali.

Deca su imala priliku da nauče o istoriji i delovima grada, kao i o Dunavu i mostovima. Osim predavanja, mališani su kroz igru učili o umetnosti.

“Galerija Matice srpske već više od 10 godina radi programe za najmlađe, tačnije za decu, od 6 do 11 godina sa idejom da umetnost i kulturu prlibližimo najmlađima i tako razvijemo našu buduću publiku”, rekla je Jelena Ognjanović iz Galerije Matice srpske, prenosi RTV.

“U okviru devetog big dečijeg leta od ove subote počinjemo program svakog vikenda odnosno svake subote i mališani će imati priliku da zavire u Telep, Almaški kraj, Detelinaru”, izjavila je Lea Radlovački, PR “Novosadskog Big dečije leta”.

Osim kreativne radionice u Galeriji Matice srpske, tokom vikenda organizovane su aktivnosti u Adrenalin parku, kao i kolažni program poput dečije predstave "Čudesan svet klovnova" i radionice pod nazivom "Neka maske pričaju".

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo