400 miliona evra za izgradnju stanova za mlade bračne parove


Uvođenje novih stipendija...

Investicionim ciklusom od 10 milijardi evra treba da se obezbedi da Srbija bude zemlja sa ubedljivo najvećim rastom u regionu.

To je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio da će dve milijarde biti izdvojene samo za mlade.

"Investicioni plan je najvažniji i time bih bio veoma ponosan pred kraj mandata, ako bi to uspelo. Time želimo da obezbedimo ne samo da budemo zemlja sa najvećim rastom u ovom delu Evrope, već sa ubedljivo najvećim rastom", rekao je Vučić.

Naveo je da 10 milijardi evra, na četiri ili pet godina, možemo da pokrijemo samo rastom od pet odsto.

Dodao je da postoji mnogo ideja u šta da se uloži novac, ali da je on lično insistirao u razgovorima sa premijerkom Anom Brnabić da dve milijarde budu izdvojene za mlade ljude, na više načina.


Uvođenje novih stipendija

"Da krenemo od školovanja, da deca ne razmišljaju da treću ili četvrtu godinu završavaju negde drugde. Nije dovoljna samo sadašnja stipendija, moraćemo nove stipendije da uvedemo", rekao je predsednik.

Takođe, oko 400 miliona evra biće uloženo u izgradnju 50.000 stanova za mlade bračne parove.

Dodao je da želi da razgovara sa mladim ljudima, kako bi video šta oni žele i primetio da ne želi da vidi samo autoputeve, koji jesu važni, ali da mora da se ulaže i u druge stvari, za koje danas država može da izdvoji.

U tom smislu, naveo je da je važno da ljudi u svakom mestu imaju kanalizaciju, da se reši pitanja kvaliteta vode u pojedinim vojvođanskim mestima.

izvor: RTS, b92.net, agencije, foto: NSinfo, ilustracija