Voša dobija novu opremu i donaciju od 600.000 evra


Šta je za Vojislava Gajića na početku trećeg predsedničkog
mandata u Vojvodini ključna pouka iz prethodna dva u istom klubu? Koje sopstvene greške će mu poslužiti kao nauk sa željom da se ne ponove?

Poznat kao energičan i direktan u komunikaciji, novi „prvi među jednakima” u rukovodstvu novosadskog superligaša ne libi se da javno prizna šta zamera sebi i onima s kojima je prošla dva mandata najbliže sarađivao, prenosi Žurnal.

- Osnovno je da više ne pravimo kompromise prilikom donošenja odluka. To, uverio sam se u prošlosti, po pravilu dovodi do neželjenih posledica, u prvom redu do loših rezultata. Neka igraju oni koji zaslužuju, znači najbolji, a ne oni koji imaju protekciju.

Poznato je da su u fudbalu za dobre rezultate potrebni vreme i strpljenje. Vi ste rekli da ćete podneti ostvaku ako Vojvodina, koja je u prošloj sezoni jedva opstala među osam najboljih superligaša, u novom prvenstvu bude peta?

- To mesto me ne zanima i ako ne uspemo više od toga – odlazim. Ne zato što Vojvodini pripada više od toga, kako neki kažu, nego zato što hoću da to zaslužimo. Prosto, da vredimo toliko. Jer, u fudbalu se do rezultata ne dolazi naredbom, na osnovu starih zasluga ili istorije.

A novac?

- Tu ćemo važnu podršku imati od generalnog sponzora „Srbijagasa” i gradskih struktura, ali s tim da godišnji budžet ne sme da bude veći od 1,5 miliona evra. Kako je moguće da imamo 36 igrača pod ugovorom, a zna se da je dovoljno 22-24 igrača? Stalno su se dovodili novi, a niko nije odlazio. Na taj način su se gomilale obaveze, pa je stvoren višak koji nas samo za plate i poreze košta oko 1,8 miliona evra. To je neodrživo.

Vojvodina će, najavljuje predsednik Vojislav Gajić, uskoro imati novu opremu marke „kelme”:

- Sve klupske selekcije, od pionira do prvog tima, nosiće istu opremu. To je dvogodišnji aranžman od kojeg će Vojvodina dobiti donaciju od 600.000 evra, prenosi Žurnal.

izvor: zurnal.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope