Usvojen rebalans budžeta: Najviše novca za obnovu trećine voznog parka JGSP


Mogućnost novog rebalansa u septembru

Rebalans gradskog budžeta, kojim je raspoređeno oko tri milijarde dinara, usvojen je većinom glasova na sednici novosadske skupštine.

Vladajuća većina predvođena SNS-om tokom rasprave u Skupštini grada naglašavala je da će novac, između ostalog, biti upotrebljen za obnovu trećine voznog parka JGSP „Novi Sad“, popravku puteva, izgradnju doma zdravlja na Adicama, nastavak izgradnje muzičko-baletske škole, dotle je opozicija, odnosno SRS, DS i  Pokret „Dosta je bilo“, zamerala na velikom suficitu, izostanku velikih projekata i trošenje rebalansa za, kako su rekli, „šminkanje grada u predizborne svrhe“.

Novi iznos novca u gradskoj kasi kojim će grad raspolagati u ovoj godini iznosi skoro 29,44 milijarde dinara i za 11,3 odsto veći je od prvobitno planiranog. Međutim, u obraćanju novinarima pred samu sednicu gradonačelnik Miloš Vučević najavio je i mogućnost novog rebalansa u septembru, kojim bi se korigovala namena novca za projekte koji ne mogu biti ostvareni u ovoj godini, te bili uvršteni i uvećani izvorni prihodi gradske kase.

Vučević je, odgovarajući na kritike i predloge opozicije (zapravo odborničkih grupa SRS i DJB, pošto DS i dalje bojkotuje rad Skupštine), izjavio je za skupštinskom govornicom da prihodi grada jesu bolji, ali da nema novca za rešavanje svih problema u gradu.

- Da se kanalizacija uradila ranije, da su putevi asfaltirani ranije, sad bismo imali novca za neke druge projekte. Odlučili smo se na disperziju investicija, kako bi se održao balans u gradu. Nismo zapostavili nijedan segment funkcionisanja grada. Podržavam pojedine predloge opozicije, ali je količina novca ograničena - naglasio je Vučević, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade