Stigle igračke za vrtić - Poklon „Novo naselje festa”


Jedan od organizatora manifestacije “Novo naselje fest”
Lazar Zubić posetio je vrtić “Vendi” na Novom naselju i obradovao decu brojnim igračkama koje im je poklonio u znak zahvalnosti za pomoć i učešće na pomenutom festivalu.

- Izuzetna mi je čast što imam mogućnost da im, nakon festivala, koji je bio održan u subotu, 22. juna, na jedan specifičan način zahvalim i odužim na divnom druženju - kaže Zubić.

- Određeni deo novca koji smo zaradili kroz festival, usmerili smo na kupovinu igračaka. U kesi ima svega: od lutki, perlica za nakit, velikog kamiona, ali i bagera, do naočara za sunce, mačeva i slično. To je ono što im je nedostajalo da igraonica bude kompletnija, a deca srećnija. Prošle godine smo osnovnoj školi “Prva vojvođanska brigada” takođe poklonili odbojkaške, fudbalske i košarkaške lopte, dok smo zajednici “Zemlja živih” izašli u susret i donirali potrebne kućne aparate.

Tokom trajanja festivala prikupljen je i novac za uređenje salaša u Šajkašu u kom borave deca sa božjim blagoslovom, kako je to govorio nekadašnji patrijarh Pavle. Novac će biti iskorišćen za adaptacije i nabavke potrebnih elemenata, kako bi deca koja tamo borave imala još bolje uslove za život.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo