Skupština NS: Novi mostovi, garaže, širenje pešačke zone, Radnički u javno-privatno partnerstvo...


Grad planira da zgradu bivšeg Radničkog, čiji je vlasnik, da u
javno-privatno partnerstvo ili koncesiju. Ova zgrada i okolni prostor, kako je naveo gradonačelnik Novog Sada, imaju problema sa parking prostorom, nerešenim imovinskim odnosima, i trenutno gradska vlast traži najbolji modalitet da se ona ponovo dovede u upotrebno stanje, jer postoji interesovanje investitora.

- Čekaju nas velike investicije: prečistač otpadnih voda, novi mostovi, regionalna deponija... Da li da uzmemo kredit za dodatne autobuse? Mislim da je dobra koncepcija koncesija za izgradnju tri podzemne i jedne nadzemne javne garaže u centru grada - investicije čija ukupna vrednost iznosi oko 40 miliona evra.

Novi most u Novom Sadu - Pobedničko rešenje za novi most na ušću Kanala u Dunav (FOTO)


Grad će zadržati mehanizme da utiče na cenu parkiranja u tim garažama, a kad one budu izgrađene, možemo da širimo pešačku zonu u gradskom jezgru - kazao je gradonačelnik Vučević.

On je dodao i da je „velika stvar“ što je Novi Sad dobio smart-plan saobraćaja, koji bi sada trebalo i da primeni, čime bi se poboljšao javni prevoz, biciklizam, parkiranje...

Gradonačelnik Miloš Vučević najavio je i otvaranje pronatalitetnog centra u staroj ambulanti u Almaškom kraju vrednog 30 miliona dinara.

Podržao je i predlog opozicije za izgradnju doma zdravlja u Kaću, ali je istakao da je u tom mestu problem i sa Svetosavskim domom i sportskom dvoranom, koji nemaju potrebne dozvole.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

Sprema se tender za fasadu Spensa - preduslov za dalje investiranje u unutrašnjost