Ritma nereda, YU grupa, Atomsko sklonište... u Kisaču - Gitarijada Vojvodine od 28. do 30. juna


Peta po redu Gitarijada Vojvodine biće održana u Kisaču
od 28. do 30. juna, rečeno je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

U revijalnom delu festivala nastupaju velika imena naše rok scene, pa su tako za petak najavlјeni nastupi Ritma nereda i Atomskog skloništa, kao i grupe Nemir, prošlogodišnjeg pobednika Gitarijade, i benda Po kratkom postupku.

U subotu će se predstaviti muzičar iz Slovačke David Kolar sa nešto drugačijim zvukom, zatim novosadski Ahtung bend, talentovani devetogodišnji bubnjar Petar Milutinović, a onda sledi koncert zvezde večeri - YU grupe.

Nedelјa je rezrvisana za mlade rok nade iz Niša bend Hazel i Đorđa Davida. Ove godine u takmičarskom delu nastupiće 14 bendova koji se bore za vredne nagrade, a pobednik će, pored snimanja singla u Studiju M, zahvalјujući povezivanju ''Gitarijade Vojvodine'' sa festivalom ''EGZIT'', nastupiti na OPENS Future Shock bini.

- S obzirom na to da je reč o ozbilјnom, dobro organizovanom festivalu, koji postaje sve zapaženiji i posećeniji, Grad mu pruža punu podršku i nastaviće to da čini. Takođe, veoma je važno što se ovaj program realizuje u prigradskom naselјu, i služi decentralizaciji kulture, što je jedan od prioriteta ove Gradske uprave. Ovakvi sadržaji, posebno dobijaju na značaju u godini kada je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope, i kada se intenzivno radi na realizaciji projekta Evropska prestonica kulture 2021. godine – naglasio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

YU grupa drugi put nastupa na Gitarijadi i prezentovaće svoj najnoviji album ''Evo stojim tu'', a na bini će se pojaviti u stalnom sastavu.

- Dobro je da postoji manifestacija koja omogućava mladim bendovima da se predstave, jer oni baš i nemaju prilike da pokažu svoje umeće. Mi smo za njih tu, da ih podržimo, damo savete, i šta god im je potrebno, jer rok muzika na mladima ostaje i opstaje – rekao je Dragi Jelić iz YU grupe .

PR festivala Milana Arnjaš zahvalila se Gradu na podršci zbog koje se, kako je ocenila, ta manifestacija razvija i napreduje, i izjavila da su ove godine preduzeti značajni koraci na međunarodnom planu.

- Za narednu godinu dogovorili smo saradnju sa dva festivala u Slovačkoj, u Košicama i Bratislavi, kao i sa festivalom ''Bedem fest'' u Nikšiću – istakla je Milana Arnjaš.

''Gitarijada Vojvodine'' se održava pod pokrovitelјstvom Grada Novog Sada, partneri na projektu su Fondacija ''Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture'', OPENS 2019 i EGZIT festival, a medijski pokrovitelј je RTV Vojvodina.

foto: gitarijadakisac.com

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope