Projektovanje će platiti Srbijagas: Voša dobija potpuno nov stadion - bez atletske staze,16.800 mesta


Investicija stadiona je vrednosti oko 25 miliona evra

Čelnici Vojvodine najavljuju da će stadion "Karađorđe" dobiti potpuno novi izgled. "Projekti su u pripremi. Imamo i rekonstrukciju terena da ne igramo na onoj livadi", kaže predsednik, prenosi Mondo.

Poruka: "Nećemo biti deo kladioničarskih igara".

Sa vrha vlasti se najavljuju razni projekti, gradnja Nacionalnog stadiona, potom potpuno šest novih u pojedinim gradovima Srbije, a uporedo sa tim i drugi superligaši bi trebalo da dobiju novac za "umivanje" postojećih objekata. Travnata podloga se menja na većini terena na kojima će se igrati superligaški fudbal.

Jedan od takvih je i stadion "Karađorđe" u Novom Sadu. Ali, zamena podloge nije jedina novost.

Proklamovano ciljevi nove uprave su: novi stadion, potpuno anuliranje nasleđenih dugova, ali i juriš na grupnu fazu Lige Evrope u bilskoj budućnosti!

Prema rečima novog-starog predsednika kluba Vojislava Gajića, stadion "Karađorđe" će dobiti potpuno nov izgled, prenosi Mondo.


"Gradićemo potpuno novi 'Karađorđe' sa oko 20.000. mesta. Projekti su već u pripremi... Kad budemo došli do prvih idejnih rešenja, koje će proći sve 'filtere', to ćemo prezentovati svima i to će biti veoma brzo", kaže on.

Zanimljiva mu je bila opaska oko terena.

"Imamo rekonstrukciju terena da ne igramo na onoj livadi, ti radovi počinju sutra, prekosutra".

Član Upravnog odbora Vojvodine iz "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je da će rekonstrukciju platiti ta kompanija.

"Investicija stadiona je vrednosti oko 25 miliona evra. Projektovanje će platiti 'Srbijagas', poklonićemo taj projekat Novom Sadu, grad će biti vlasnik. Stadion sa 16.800 mesta biće izgrađen vrlo brzo, po svim najboljim i svetskim standardima. To će biti pravi stadion bez atletske staze, biće pomeren 20 metara pored Promenade, biće garaže, parking mesta, krugovi bezbednosti, moći će da doće bilo koji engleski, francuski ili nemački klub. Tenderi će početi već krajem septembra, oktobra, to će država Srbija voditi, grad će kontrolisati, a kad to bude izgrađeno - nadam se da će biti predato na upravljanje FK Vojvodina, uz dužno poštovanje Proleteru i Kabelu", rekao je Bajatović.

Dodao je da je sve urađeno u dogovoru sa navijačima. "Skupština kluba je bila mirna, trudićemo se da tu podršku vratimo bankama, privredom i sportskim delom.

Na pitanje gde će Vojvodina igrati dok bude u toku izgradnja novog stadiona, Bajatović je odgovorio:

"Videćemo, u zavisnosti od tipa utakmica, ima stadiona okolo, tu je i Stara Pazova, ali nadamo se da ćemo brzo to znati. Biće kvalitetno rešenje. Osim ovog državnog projekta, gradi se i u Bačkoj Topoli".

Bajatović je novinarima rekao i da su rešeni imovinsko-pravni problemi u vezi sa Sportskom centrom "Vujadin Boškov" u Veterniku.

"Uskoro će taj SC biti uknjižen u vlasništvo FK Vojvodina. Zapravo, nijedan klub u Srbiji nema takve uslove kao mi, i to moramo da iskoristimo. Biće urađena dva veštačka terena na Veterniku", rekao je Bajatović, uz reči zahvalnosti državu i Gradu Novom Sadu na pomoći. 

izvor: mondo.rs, agencije, foto: sergio souza, Pexels