Posle četvrt veka: Počinje rešavanje pitanja napuštenog gradilišta u Pašićevoj


Rešavanje pitanja napuštenog gradilišta

Novosadska vlast je odlučila da posle četvrt veka konačno reši pitanje nezavršenog objekta u Pašićevoj 19, saznaje 021.rs.

Ovo nesuđeno sedište Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada nikada nije dovršeno zbog toga što je prvobitni izvođač stao sa radovima, isto to je učinio i sledeći izvođač radova, a problem su bili i imovinsko-pravni odnosi.

Kako se navodi u odluci koju je doneo gradonačelnik Miloš Vučević, upravo formirana radna grupa će obaviti uvid u svu raspoloživu dokumentaciju i utvrditi koja urbanističko-tehnička dokumentacija postoji, da li postoje potraživanja trećih lica prema Gradu, Zavodu za zaštitu spomenika i JP "Zavod za izgradnju grada" u likvidaciji, da li su pokrenuti sudski sporovi i da li su u skladu sa sadašnjim zakonskim propisima ispunjeni uslovi da se zemljište privede nameni.

U ovom radnom telu koje do 1. avgusta gradonačelniku treba da dostavi izveštaj, nalaze se predstavnici skoro svih gradskih uprava, "Urbanizma" i Zavoda za zaštitu spomenika kulture, prenosi  021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija