Počela izgradnja dečijih igrališta na 11 lokacija - zip line u Limanskom parku


Limanski park, Štrand, Bulevar Evrope...

Staro dečije igralište u Limanskom parku uklonjeno je i umesto njega će za nekoliko dana biti postavljeno novo, saznaje 021.rs u Gradskoj upravi.

Ovo je samo deo rekonstrukcije pojedinih dečijih igrališta u Novom Sadu koje sprovodi Uprava za građevinsko zemljište i investicije.

Kako su za 021.rs potvrdili u ovoj upravi, počela je izgradnja dečijih igrališta na 11 lokacija, među kojima su i Limanski park, Štrand i Bulevar Evrope, i posao bi trebalo da bude završen za najviše tri meseca.

"Projektovana dečija igrališta su nove generacije i novih tehnologija. Usvojen je koncept kombinacije klasičnih i nestandardnih rekvizita. Ugovor je dodeljen ponuđaču 'Pejkom' DOO iz Beograda. Vrednost radova je 37.460.000 dinara, a rok za izvođenje je 90 kalendarskih dana", navode za 021.rs u UGZI-ju.

Kako su objasnili u upravi, u Limanskom parku igralište je bilo u velikoj meri devastirano i neprilagođeno potrebama dece.

"Želimo da realizujemo ideju zdravog okruženja za decu predškolskog i školskog uzrasta i da napravimo ambijent prilagođen psihomotornom razvoju dece uzrasta od dve do pet, pa sve do 12 godina starosti. Igralište će biti prilagođeno prostoru i sa definisanim zonama bezbednosti. Predviđena je upotreba proverenih materijala i podloga (tartan ploče), što podrazumeva standarde najvišeg kvaliteta i sigurnosti. Igralište u Limanskom parku će imati i 'zip line', što će posebno doprineti atraktivnosti budućeg igrališta. Pošto je bilo neophodno fizički odvojiti mlađe i starije korisnike postojećeg skejt terena u Limanskom parku, projektovan je i skejtbord teren nove generacije za najmlađe sugrađane", kažu u UGZI-ju.

Podsetimo da će u Limanskom parku uskoro uslediti i gradnja dva terena za basket, a biće rekonstruisan i postojeći skejt park. Za sada nije poznato kada će ovi radovi početi, jer tender za izbor izvođača nije uspeo, pa bi trebalo da se ponovi.

izvor: 021.rs, agencije, foto: Quang Nguyen Vinh, Pexels