Osnovci čistili priobalje Velikog bačkog kanala


Volonteri Ekološkog pokreta Vrbasa (EPV), konačno su u
petak, 8. juna pružili organizacionu i tehničku podršku petacima, šestacima i njihoviim nastavnicima iz O.Š. "Bratstvo-jedinstvo" u Vrbasu u realizaciji radionice na otvorenom i radne akcije čišćenja priobalja Velikog bačkog kanala na potezu kroz Vrbas.

Ovo je bilo finale projekta "Razvijmo odgovornost za životnu sredinu" koji su đaci ove škole u okviru građanskog vaspitanja sproveli uz svoju nastavnicu Maju Uskoković. Akciji se priključila i Jasmina Kaluđerović, nastavnica matematike. Očišćeno je 20-tak džakova smeća na kratkom potezu zelene površine kraj druma, od "Knez petrol" pumpe do "Vinogradkskog mosta" (~400m), prenosi 021.rs.

Kako navode iz EPV, i ovog puta naleteli su na džakove sa uginulim životinjama, koje su zaobišli, ali su obavestili komunalce o njihovoj lokaciji, koji su odmah sve prikupljeno smeće i prevezli na deponiju.

“Uvereni smo da su ova deca, članovi svog školskog eko projekta, potpuno osvešćeni i spremni da postanu korisni članovi svoje zajednice. Još jednom se potvrdilo da kombinacija ekološkog obrazovanja i praktičnog doprinosa donosi evidentan rezultat”, navodi se u saopštenju pokreta i dodaje se da bi bilo korisno da ovakvi projekti postoje i u formalnim školskim programima.

Prilikom čišćenja, deca su otkrila i veliku divlju deponiju iza objekta bivšeg “Balkana” u Vrbasu, što je odmah prijavljeno komunalnoj inspekciji.

izvor: 021.rs, agencije, foto: Ekološki pokret Vrbasa

POPULARNO