Novi Sad bi trebalo da postane pametni grad - RTV deo velikog projekta kvaliteta vazduha


Zaposleni će moći i da čuju šta udišu

Novi Sad bi trebalo da postane pametni grad, a već sada za to poseduje elemente poput različitih servisa koji prikupljaju i analiziraju podatke.

U to spadaju merne stanice za praćenje kvaliteta vazduha i nivoa buke, kakve već postoje na novoj zgradi Radio-televizije Vojvodine. Sve je praćeno odgovarajućom muzikom, pa će zaposleni moći i da čuju šta udišu.

"Sledeće nedelje počeće postavljanje iste platforme u Ženevi, a potom i u Španiji. Tako da je RTV deo velikog evropskog projekta koji se bavi kvalitetom vazduha i očuvanjem životne okoline", kaže Srđan Krčo, izvršni direktor kompanije "DunavNET".

Projekat je predstavljen na ovogodišnjoj konferenciji Udruženja regionalnih javnih – televizijskih servisa Evrope, na kojoj se govorilo i o novim tehnologijama.

"Najveći problem su visoke cene nove tehnologije koja se menja vrlo brzo, a televizije nisu u mogućnosti investirati koliko bi mogle, koliko bi trebalo", kaže Darko Ratkaj, menadžer u Evropskoj radiodifuznoj uniji.

Sadržaj, publika, onlajn produkcija, budućnost regionalnih medija, bile su neke od tema koje su obeležile ovogodišnju konferenciju.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo