NIS isplaćuje dividendu - 6.517.524.188 dinara


 NIS će na ime dividende isplatiti 25 odsto neto dobiti

Skupština akcionara NIS donela je odluku o rapodeli dobiti za 2018. godinu, po kojoj će akcionarima na ime dividende biti isplaćeno 6.517.524.188 dinara, odnosno 39,97 dinara po akciji bruto.

U saopštenju se navodi da je ovo sedma godina zaredom u kojoj će NIS na ime dividende isplatiti 25 odsto prošlogodišnje neto dobiti Društva.

Neto dobit NIS a.d. Novi Sad u 2018. godini iznosila je 26.067.489.000 dinara.

U saopštenju se navodi da će dan i postupak isplate dividende akcionarima odrediti Odbor direktora.

Za revizora Finansijskih izveštaja i Konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2019. godinu izabrano je društvo "PricewaterhouseCoopers d.o.o. Beograd".

Na sednici Skupštine su za članove Odbora direktora imenovani Vadim Jakovljev, Kiril Tjurdenjev, Sergej Papenko, Anatolij Černer, Aleksej Jankevič, Aleksandar Krilov, Danica Drašković i Dejan Radenković.

Za nezavisne članove Odbora direktora imenovani su Aleksandar Čepurin i Olga Visocka.

Za predsednika Odbora Skupštine akcionara za nadzor nad poslovanjem i postupkom izveštavanja akcionara NIS je imenovan Zoran Grujičić, dok su za članove tog Odbora imenovani Dragan Bračika i Aleksej Urusov, navodi se u saopštenju.

izvor: FoNet, agencije, foto: NSinfo

Zgrada Karingtonke na prodaju, postaje luksuzni hotel? Srbijagas se seli, NIS za sada ne ide u Beograd

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...