Limanski park dobija nekoliko fontana, restoran, zip line, basket, mini golf... zelenilo ostaje


Izvođači radova u obavezi da sačuvaju i obnove zelenilo

Limanski park u naredna tri meseca trebalo bi da postane malo gradilište, jer su gradski urbanisti pored mnoštva sportskog i rekreativnog sadržaja, predvideli izgradnju restorana i nekoliko fontana.

Novom Sadu, kao velikom sportskom centru, uvek su potrebni sportski, ali i tereni za rekreaciju.

Iz tog razloga, predviđeno je da Limanski park u narednih nekoliko meseci postane bogatiji za terene za košarku, stoni tenis, tenis i mini golf.

Ipak, ono što je važno naglasiti jeste da u planu detaljne regulacije stoji da su izvođači radova u obavezi da sačuvaju i obnove zelenilo u parku.

"Po planu detaljne regulacije koje je uradilo javno preduzeće "Zavod za Urbanizam Novi Sad", gde je predviđeno niz sportskih i rekreativnih sadržaja, koji će se najviše nalazitu u južnom delu parka, odnosno uz Bulevar Despota Stefana. To je mali, odnosno dečiji skejt park, rekonstrukcija postojećeg dečijeg igrališta, kao i dupli zip lajn koji će se nalaziti u blizini igrališta", kaže Dušan Miladinović, direktor JP "Urbanizam", prenosi RTV.

U planu je izgradnja dva nova savremena košarkaška terena, kao i rekonstrukcija postojećeg Skejt parka. Ove radove, koji su u planu da se završe u naredna tri meseca, finansiraće Grad Novi Sad.

Pored izgradnje igrališta u Limanskom parku, u Zavodu za urbanizam dodaju da će uporedo izvoditi radove sportskih sadržaja na: Bulevaru Evrope, Bulevaru Patrijaha Pavla i na delovima Telepa.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade