Leto stiže za vikend... Sunce, preko 30 stepeni


Ove godine proleće skoro da nismo imali, a koliko su nas izmorili
jesenji vremenski uslovi, toliko ćemo raširenih ruku dočekati leto i zaboraviti na probleme uobičajenih +40 stepeni.

- Za ponedeljak je rezervisano umereno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tokom jutra se očekuje kiša u južnim, centralnim i zapadnim delovima zemlje, dok se u Vojvodini očekuje suvo vreme. Očekuje se da će se temperatura kretati od 16 stepeni Celzijusa koliko se prognozira za jug zemlje do maksimalnih 28 stepeni, koliko se očekuje na severu Vojvodine - kaže za Blic Đorđe Đurić, meteorolog "Weather2umbrella".

Petak je rezervisan za potpuni vremenski obrt i uvod u sunčano i toplo vreme sa letnjim temperaturama.

- U petak nas konačno očekuje stabilizacija vremena, te nam predstoje sunčani i topliji dani. Postojaće mogućnost pojave mestimičnih pljuskova sa grmljavinom, ali će padavine biti slabog intenziteta, a nas očekuje prilično visoka temperatura od 30 stepeni Celzijusa - kaže Đurić.

Sudeći prema rečima meteorologa, tokom narednog vikenda nas očekuje toplo, sunčano i pravo letnje vreme.

- Visoka temperatura u petak je uvod u stabilizaciju i prave letnje temperature od oko 30 stepeni. Kako sada izgleda, moći ćemo da uživamo u letu jer se prognoziraju temperature koje su prosečne za ovo doba godine - zaključuje Đurić.

Prema prognozama meteorologa, u narednom vremenskom periodu neće biti većih padavina i zahlađenja, te možemo uživati u junskim temperaturama.

izvor: blic.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO