Gradske vlasti promenile odluku o držanju ljubimaca: Neke kazne i petostruko veće


Kućni ljubimci prema su psi, mačke, ukrasne ptice, golubovi, mali glodari, terarijumske i akvarijumske životinje

Gradske vlasti u Novom Sadu su promenile odluku o držanju ljubimaca kada je reč o visini kazne za vođenje pasa ili mačaka bez povoca, kao i neskupljanje izmeta za životinjom.

Više su kazne ukoliko sa sobom ne nosite pasoš za ljubimca, u kojima se mogu videti evidentirane vakcine, ali i ukoliko nemate kese sa sobom ili ste ušli sa životinjom bez transportera u javni prevoz.

Kazne koje su do sada iznosile 8.000 dinara, nakon što odbornici skupštine grada usvoje izmene odluke, iznosiće 25.000 dinara. Kazna koja ostaje nepromenjena i dalje košta 8.000 dinara snaći će vas ukoliko prekršite zabranu hranjenja i pojenja životinja na javnim mestima, bunarima i javnim česmama, prenosi Dnevnik.

Za pravno lica, umesto 30.000 dinara koliko se plaćalo do sad za kršenje propisa, kazna će iznositi 150.000 dinara za iste prekršaje. Odgovorno lice u preduzeću platiće 25.000 dinara, umesto 10.000 dinara, a preduzetnik 75.000 dinara, umesto 15.000 dinara.

Kućni ljubimci prema Odluci o držanju životinja Grada Novog Sada su psi, mačke, ukrasne ptice, golubovi, mali glodari, terarijumske i akvarijumske životinje, a koji se drže radi druženja, navodi se u Službenom glasniku, koji mogu da žive u objektima višeporodičnog stanovanja, dok u poslovnim prostorijama i objektima mogu da se drže akvarijumske životinje i ukrasne ptice, a izuzetno u poslovnim objektima u ograđenom dvorištu mogu da se drži i psi.

Držanje kopitara, papkara, kunića, živine i pčela nije dozvoljeno na području sledećih mesnih zajednica: Žitni trg, Stari Grad, Prva vojvođanska brigada, Sonja Marinković, Liman, Boško Buha, Liman 3, Ostrvo, Ivo Andrić, Vera Pavlović, 7.juli, Telep, Bratstvo-Telep, Nikola Tesla-Telep, Gavrilo Princip i druge, a detaljnije o ovim izmenama možete pročitati u Službenom glasniku, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Denniz Futalan, Pexels