Grad svetskih prvaka: Basket stiže i u Limanski park - novi tereni i rekonstrukcija skejt parka, drveće ostaje


Još nekoliko lokacija u Novom Sadu dobija terena za basket

Gradski urbanisti planiraju da u Limanskom parku postave dva terena za basket, a koliko se vidi iz plana, nije planirano uklanjanje drveća.

Kako se može videti iz konkursne dokumentacije sa tendera za izvođača radova, basket tereni bi bili nedaleko od postojećeg skejt parka u Limanskom parku, a istovremeno bi se rekonstruisao prostor koji koriste skejteri.

Takođe, kako se uverio 021.rs, planirani su radovi i na zelenoj površini između zgrada u Dimitrija Avramovića i Bulevara oslobođenja, gde treba da se postave tereni za basket za odrasle i decu.

Mada se tereni planiraju na prostoru gde ima drveća, izgleda da neće biti seče, jer se u dokumentaciji za tender Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) navodi da je "neophodno uklapanje vegetacije-stabala drveta u skladu sa pravilima struke".

UGZI je istim tenderom predvideo i da se na još nekoliko lokacija u Novom Sadu postavi jedan teren za basket za odrasle i dva za decu, ali nije precizirano gde će to biti.

Planirano je i da se postojeći skejt park u Limanskom parku rekonstruiše i dobije 13 novih rampi.

Ovi radovi su za sada na čekanju dok se ne ponovi tender. Naime, prva javna nabavka je poništena jer jedini ponuđač koji čine "Pejkom" iz Beograda i "GC Simkon" iz Kragujevca, nije imao ispravnu dokumentaciju. Oni su ponudili da za 31.210.000 dinara i 90 radnih dana sagrade basket terene i rekonstruišu skejt park.

izvor: 021.rs, foto: opens2019.rs

POPULARNO