Dušan Tadić: Krivo mi je što Vojvodina nije u vrhu srpskog fudbala - u Ajaksu sezona iz snova


Sezona iz snova, pored uspeha na terenu i sjajnih rezultata
okićena je i nizom društvenih priznanja.

Dušan Tadić, srpski reprezentativac, po svemu prva "oštrica amsterdamskih kopljanika", šampiona Holandije, koji je i uvršten u idealni sastav Lige šampiona, juče je u Novom Sadu primio februarsku "Golubicu".

Simbol najznačajnijeg priznanja Srpske Atine nekadašnjem fudbaleru Vojvodine uručio je Miloš Vučević, novosadski gradonačelnik na svečanosti u Gradskoj kući.

- Nisam rodom iz Novog Sada, ali sam veoma vezan za taj grad, s obzirom na to da sam četiri godine igrao u Vojvodini i žao mi je što sam bio sprečen da dođem 1. februara na ceremoniju dodele nagrada - kaže Tadić, za Novosti.

- Sada smo to nadomestili. Priznanje Novog Sada je čast i privilegija i dodatna motivacija da se ide dalje i ostvari više.

Sjajnom sezonom u Ajaksu je prezadovoljan, ali i pored toga ne krije žal što je njegov tim ostao nedorečen u završnici Lige šampiona.

- Imali smo, zaista, sezonu iz snova: duplu krunu u Holandiji i Ligu šampiona sa odličnim nastupima.

Posle polufinala sa Totenhemom sam bio mnogo tužan. Slušao sam naše balade, reagovao mnogo emotivno i izbacio sve negativno iz sebe. Smatram da je u takvim trenucima dobro da se čovek isplače, da pusti emocije.

S druge strane, za titulu u Holandiji, priređeno je veliko slavlje u Amsterdamu za više od 100.000 ljudi.

- To doživeti je neverovatan osećaj, kada ljudi skandiraju tvoje ime. Mnogi saigrači su mi rekli da je to jedan od najlepših osećaja, koji se pamti za ceo život.

Ipak, iako su mnogi videli i ocenili drugačije, nije poneo epitet najboljeg igrača Ajaksa.

- Pa, ne mogu ja sve da uzmem. Bio sam najbolji asistent, najbolji strelac lige i sve u svemu, drago mi je što nisam poneo i tu titulu. Jer, moraju i drugi igrači da se osećaju bitnim i to bi, smatram, uvek trebalo da se ravnopravno podeli, tako da cela ekipa dobije na značaju.

Na pitanje, da li to znači da će ostati u Amsterdamu i karijeru nastaviti u Ajaksu, Tadić je ostao zagonetan.

- Voleo bih da ostanem, ali videćemo šta će se sve dešavati. Ima ponuda, zanimljivih, ali Ajaks je fudbalski gigant, čast je igrati u takvom klubu.

Mesto u idealnom timu Lige šampiona, takođe je doživeo kao priznanje za njegov Ajaks.

- Drago mi je zbog toga, godi mi, a to je potvrda da smo prikazivali jednu od najboljih igara u Evropi, što je, zapravo, rezultat našeg timskog rada - zaključio je Tadić.

Tadić se obradovao plasmanu Bačke Topole, timu iz njegovog rodnog mesta, u superligaško društvo:

- Mnogo mi je drago zbog toga i znači mi posebno činjenica kada neko ima sistem i razvija se. Voleo bih da imamo više klubova kao što je Bačka Topola, da se poboljša naša liga.

S druge strane, krivo mi je što Vojvodina nije u vrhu srpskog fudbala. Grad i klub sa takvom tradicijom to zaslužuju i nadam se da će se u što skorije vreme promeniti situacija.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: facebook.com/nsgrad

POPULARNO