Do 4. jula semafori regulišu saobraćaj na Varadinskom mostu


Kretanje vozila do tada će regulisati postavljeni semafori

Zbog radova koji su počeli na Varadinskom mostu sa petrovaradinske strane, saobraćaj će se do početka "Egzita" odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Popravka oštećenih metalnih i gumenih delova na prvoj dilatacionoj spojnici, vrši se na desnoj traci iz pravca Petrovaradina, u dužini od dva metra. U drugoj polovini jula, ili početkom avgusta, biće zamenjen gumeni deo na drugoj, manje oštećenoj spojnici.

Kako bi se poboljšali uslovi i kolskog i pešačkog saobraćaja, vrše se dodatne kontrole, odnosno pregledi i ovog mosta i Mosta slobode. Na osnovu tih pregleda će se znati da li su u budućnosti potrebni neki radovi dodatni na tim mostovima.

Takođe, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije će uskoro pokrenuti postupak javne nabavke za popravku oštećenih pešačkih staza na Mostu slobode. Vrednost trenutnih radova je 2,6 miliona dinara, a po nalogu uprave izvodi ih GP "Mostogradnja".

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...