100 autobuskih stajališta u prigradskim naseljima dobija nove nadstrešnice i klupe


U Kaću, Budisavi, Kovilju, Rumenki, Kisaču, Stepanovićevu...

Stotinu autobuskih stajališta u prigradskim naseljima dobiće uskoro nove nadstrešnice, budući da je Grad nedavno potpisao ugovor o njihovoj nabavci i postavljanju, vredan oko 16 miliona dinara, bez PDV-a.

Tako će putnici moći da čekaju autobuse Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad na obnovljenim stajalištima u Kaću, Budisavi, Kovilju, Rumenki, Kisaču, Stepanovićevu, Veterniku, Futogu, Begeču, Bukovcu, Sremskoj Kamenici, Ledincima, Šangaju, Pejićevim salašima i Čeneju.

U sastavu nadstrešnica mogli bi se naći i elektronski displeji na kojima se emituju reklamno-propagandne i informacione poruke u vidu video-zapisa bez tona, a svaka od njih imaće tablu za informisanje. Propisano je da svako stajalište mora da ima klupu za sedenje, koja je predviđena kao sastavni deo nadstrešnice

U konkursnoj dokumentaciji javne nabavke, na osnovu koje je ugovor o postavljanju i zaključen, navodi se da je potreba za opremanjem određenog broja stajališta jednostavnijeg tehničkog sklopa u cilju zaštite putnika od atmosferskih uticaja konstatovana na osnovu razvoja mreže linija javnog gradskog prevoza putnika u prigradskim naseljima Novog Sada.

Budući da se u toj javnoj nabavci navodi da će nadstrešnice biti postavljene u prigradskim naseljima, a da se u odgovorima koje smo dobili od Gradske uprave spominje da će se one montirati za prigradski, ali i gradski saobraćaj, nije poznato da li će se one naći i u gradu, i na kojim mestima.

Međutim, na poslednjoj sednici Skupštine grada, član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković je rekao da je jedna takva nadstrešnica već postavljena na gradskom autobuskom stajalištu i to ispred tržnog centra „Promenada” na Bulevaru oslobođenja. Od Uprave za saobraćaj i puteve ekipa Dnevnika nije dobila odgovor na pitanje do kada je krajnji rok za postavljanje nadstrešnica, te u kojim će sve delovima grada one biti postavljene.

Nadstrešnice će nabavljati i postavljati novosadsko preduzeće „Maksim & Co”, koje je u grupnoj ponudi s firmom „Intergrand” iz Bačkog Dobrog Polja na tenderu jedino i ponudilo najnižu cenu za obavljanje posla. Za realizaciju je obezbeđen iznos od 20 miliona dinara, koji se izdvaja iz gradske kase, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO