Zbog papira naši ljudi sve češće sklapaju fiktivne brakove - i do 30.000 evra, kontrole vrlo rigorozne


Sve više državljana Evropske unije nude fiktivan brak našim
sugrađanima, a najčešće se prodaje potpis na venčanom listu Nemačke i Švajcarske.

"Nudim brak u Nemačkoj ženi ili devojci, ne mlađoj od 28 godina. Fiktivan brak pod navodnicima, jer ne isključujem mogućnost pravog odnosa. Pomoć oko vize, pronalaska posla, uklapanja u sredinu. Smeštaj se, naravno, podrazumeva na istoj adresi”, stoji u jednom u moru oglasa koji nude lažne brakove u zamenu za novac, kojima su preplavljene domaće internet stranice.

Naime, sve je više državljana Evropske unije koji nude fiktivan brak našim sugrađanima, a najčešće se prodaje potpis na venčanom listu Nemačke i Švajcarske. Ipak, advokati upozoravaju da se iza mnogih oglasa u kojima se nude ovakvi brakovi krije velika prevara, navodi Alo.

"Mnogi žele da žive u Nemačkoj i Švajcarskoj, pa se za fiktivne brakove u ovim državama traži i do 30.000 evra. Ipak, plaćanjem ove paprene cifre, problem se ne rešava. Svako ko se upusti u ovakvu avanturu mora znati da minimum pet godina mora da živi sa svojim lažnim suprugom, jer su kontrole u ovim uređenim zemljama vrlo rigorozne. Supružnici se ispituju bukvalno u sitna crevca. Postavljaju im se unakrsna pitanja, od toga koju muziku najviše vole do detalja o zajedničkim putovanjima i poklonima koje jedno drugom daruju. Takve kontrole su nenajavljene i mogu da budu česte - kaže za Alo! Željko Simić, advokat za brakorazvodne parnice iz Beograda.

izvor: Alo. b92.net, agencije, foto: Dimitri Kuliuk, Pexels, ilustracija

POPULARNO