Usvojen plan: Limanski park dobija ugostiteljski objekat na 300 kvadrata - 5 garaža na Limanu


Tri od planiranih osam garaža izbrisane iz planova

Skupština grada usvojila je urbanistički plan Limana protiv kojeg su ispred zgrade protestovali građani.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević izjavio je, uoči sednice, da se ispred zgrade jutros okupilo "12 nezadovoljnih građana i devet pasa, sa sve novinarima", prenosi 021.rs.

On je komentarisao negodovanje građana zbog plana da se deo Limanskog parka ustupi privatnom ugostitelju za objekat od 300 kvadrata, kao i da se nastavi sa planovima izgradnje spratnih garaža.

"Srpska napredna stranka je u predizbornoj kampanji obećala da će grad voditi u pravcu velegrada, a ne varošice. Titule evropske prestonice kulture i omladinske prestonice Evrope nisu slučajno stigle. Zahvaljujući građanima koji su nas podržali i aktivnostima gradonačelnika i njegovog tima, grad je postao prepoznatljiv. Ono što vi nama spočitavate jeste što se na prostoru od 127.300 kvadrata, ukupno 300 kvadrata opredeljuje za ugostiteljski objekat gde će roditelji, bake i deke moći da počaste decu kolačima, da popiju sok, da se osveže. Da li je normalno da Beč, Pariz, Njujork i London imaju takve objekte, a kod nas se to predstavlja nenormalnim?", pitao je Kružević, prenosi 021.rs.

Kako je dodao, namera gradske vlasti je da napravi višespratne parkinge i reši problem parkiranja.

"Investicije se predstavljaju kao nešto nenormalno. Mi moramo da slušamo inicijative iza kojih se kriju isključivo stranke koje su izgubile legitimitet. Planovi kojima su predviđene garaže usvojeni su 2010. i 2012. godine, zašto su oni koji nisu danas na sednici tada glasali za te planove, a sada misle da to nije dobro? Nemamo stručno objašnjenje zašto su tri od planiranih osam garaža izbrisane iz planova, ali smo izašli u susret građanima, da vide da ne radimo ništa na silu", rekao je Kružević, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO