Uskoro i nove zgrade: Zbog povećane naseljenosti nove garaže, hotel, škola za 800 učenika...


Javni uvid u plan traje do 10. maja

U blokovima oko Ulice Cara Dušana detaljnim planom predviđene su garaže, hotel, škola i objekti sa verskim sadržajima.

Javni uvid u plan traje do 10. maja, a moguć je svakog radnog dana, od 9 do 14 časova, u prizemlju "Urbanizma" i u Mesnoj zajednici "7. juli", u Miše Dimitrijevića.

Zbog povećane naseljenosti ovog kraja, velike su potrebe za parkingom. Tako je planom predviđena garaža između ulica Tone Hadžića i Braće Grulović, a pominje se i mogućnost izgradnje još jedne, kaže Goran Vučković iz Mesne zajednice "7. juli".

"Ovim urbanistickim planom se pominje i mogućnost izgradnje podzemne garaže ispod zelene površine između ulice Olge Petrov i Teodora Pavlovića".

Između ulica Servo Mihalja i Đorđa Magaraševića je, zbog povećanja stambenih kapaciteta, planirana izgradnja nove osnovne škole za osamsto učenika, objašnjava Dušan Miladinović i dodaje da je taj objekat bio u planovima i ranije.

"Zadržava se osnovna škola, iako znamo da tu ima nekih primedbi građana oni bi hteli to da se pokrene, to stvarno dugo stoji taj prostor zauzet, planirano osnovnom školom, a ona je neophodna", kaže Dušan Miladinović iz Urbanizma.

Jer s druge strane, škola "Vasa Stajić" radi u 3 smene ima preko 870 učenika, tesna je, a uskoro će se graditi i hala, jer škola to sada nema. Takođe, ima i primedba na objekat Protestantske Hrišćanske zajednice na Bulevaru Evrope, ali to je zatečeni i legalizovan objekat, ističe Miladinović, i kako kaže, on ostaje tu iako, prenosi RTV.

"Izlazi van osnovne regulacije zgrada na Bulevaru Evrope i mi ga svakako nećemo uklanjati, on je zadržan tu takav kakav je i planiran je još jedan objekat na prostoru crkve u njihovu svrhu da služi, ali on je apsolutno u parametrima onima koji su i ostali objekti tu".

Javni uvid traje do 10. maja, tako da još ima vremena za primedbe građana na detaljni plan regulacije blokova oko ulice Cara Dušana.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO