Uklonjeno stepenište ispred Pupinove palate koje je "blokiralo" pešake


Radnici su uklonili stepenište u četvrtak

Ispred ulaza u Galensov soliter u Ulici Narodnih heroja, radnici su uklonili stepenište koje je zauzelo ceo trotoar, prenosi 021.rs.

Od proteklog vikenda na društvenim mrežama Novosađani su masovno komentarisali stepenište, koje se pojavilo nakon uklanjanja ograde oko nove zgrade, koju investitor zove "Pupinova palata". Ovo stepenište je zauzelo ceo trotoar i predstavljalo je prepreku za prolazak pešaka, naročito osoba u kolicima i majki sa bebama. Novosađani su komentarisali da je nezabeleženo da se tako nešto desilo kod neke od zgrada u Novom Sadu.

Radnici su, kako se uverio 021.rs, uklonili stepenište u četvrtak, a iz Grada su za 021.rs potvrdili da je inspekcija obišla lokaciju nakon naših pitanja o tome da li je stepenište preko trotoara postavljeno legalno.

Za 021.rs su u Gradskoj upravi naveli da se na javnoj površini, a to je u ovom slučaju trotoar, ne može postavljati, ni graditi ništa bez odobrenja nadležnog organa Grada.

"Za izgradnju ovog stepeništa, naročito ne u ovakvom obliku, ne postoji odobrenje. Postoji odobrenje o zauzeću javne površine, koje ističe 23. maja, ove godine, pa je na insistiranje Gradske uprave za inspekcijske poslove juče vraćena ograda gradilišta, a investitor je počeo sa uklanjanjem stepeništa i dovođenjem u prethodno stanje", navode iz gradske uprave.

Oni su naveli i da parterno uređenje okoline zgrade još uvek nije došlo na red, da Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije radi na projektu, pa će radovi tek uslediti.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo