U susret maturama: Svečane haljine i odela i do par stotina evra


U susret maturama i apsolventskim večerima, novosadski
izlozi su sređeniji nego inače, dok su najpopularniji modeli odevnih kombinacija istaknuti u prvi plan, prenosi Dnevnik.

To veče mnogima predstavlja veoma značajan događaj u životu te su zbog toga spremni da izdvoje i veću sumu novca.

Za devojke priprema za matursko ili apsolventsko veče nije jednostavna stvar jer uglavnom podrazumeva haljinu, štikle, torbicu, šminku, frizuru i manikir, dok je za momke taj deo ipak malo jednostavniji.

Za kratke haljine devojke treba da izdvoje od 4.000 do 9.000 dinara, dok postoje i one koje koštaju više od 200 evra. Cena svakog odevnog predmeta zavisi od materijala, brenda, kao i krojača te se tako mogu pronaći duge svečane haljine za 6.000 dinara, ali i za 400 evra. Trenutno popularna sako-haljina stoji u gotovo svakom izlogu, a košta oko 5.000 dinara, dok je za komplete raznoraznih dezena potrebno izdvojiti oko 4.000. Devojke koje su se odlučile na kombinaciju s pantalonama platiće oko 3.000 dinara, dok bluzu mogu kupiti za 1.500 dinara, ali i za 4.000. Kada su u pitanju sandale, cena opet zavisi od butika te se mogu naći za 2.000 dinara, ali i za 8.000.

Cena haljine takođe može zavisiti od toga da li se kupuje gotova u određenom butiku ili se šije po meri. Kako saznajemo, šivenje po meri često ispada povoljnije nego kupovina u određenom butiku te se devojke često odlučuju na taj korak. Na brojnim stranicama koje preko društvenih mreža prodaju odeću, primetno je da se kratke svečane haljine mogu kupiti za oko 2.000 dinara. Iako se često čini da je njihov kvalitet umanjen – takav potez ispada najpovoljniji, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: rawpixel.com, Pexels

POPULARNO