U Novom Sadu trenutno nemoguće uključiti grejanje - toplana počela remont sistema


Ne postoji nikakva mogućnost da grejna sezona bude nastavljena

Daljinsko grejanje u Novom Sadu ne može da bude uključeno jer je Novosadska toplana nakon zvaničnog završetka grejne sezone počela remont sistema i planirane radove.

Portparolka Toplane Ivana Stanimirović za 021.rs navodi da je zbog svega toga tehnički nemoguće ponovo pokrenuti ceo sistem.

"Ne postoji nikakva mogućnost da grejna sezona bude nastavljena, odnono da se kotlovi ponovo pokrenu, jer u skladu sa Odlukom o snabdevanju toplotnom energijom, prema kojoj Toplana radi, otpočeti su radovi na remontu tehničkog sistema. Nažalost, ne postoji nikakva mogućnost da Toplana naprimer danas, počne sa isporukom toplotne energije za grejanje", navodi  za 021.rs Stanimirović.

Portparolka Toplane dodaje i da je višegodišnje iskustvo pokazalo da nije bilo potrebe da se greje i u maju jer se retko kad dešavalo da bude veoma hladno više dana za redom.

Stanimirović dodaje da rade u skladu sa odlukama gradske vlasti i da bi bilo potrebno da Skupština grada promeni odluku kako bi grejna sezona radila i duže od predviđenog 3. maja ili počinjala ranije od 1. oktobra.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO