Sumorna sezona Voše - Sedmo mesto, Evropa ni u mislima... sledi Skupština


Voša na kraju ipak ispred gradskog rivala

Spuštena je zavesa na fudbalsku sezonu u Superligi, u kojoj je Vojvodina ostala daleko od željenog rezultata, na kraju je zauzela sedmo mesto u plej-ofu.

Pred početak prvenstva Novosađani su planirali plasman u Evropu, ali se to pokazalo kao nerealna ambicija.  Stvarnost je donela takmičarsku godinu u kojoj su doživeli čak 16 poraza u 37 duela, uz veoma slabu gol razliku - 27:43. Uostalom, na jedvite jade obezbedili su učešće u plej-ofu, tokom sezone promenili su trojicu šefova stručnog štaba i, kada se sve sabere, igrali fudbal ispod nivoa tradicije slavnog kluba, prenosi Dnevnik.

Krivokapić je napravio i okvirni plan priprema.

- Prozivka je zakazana za 10. jun, lekarski pregledi uslediće tokom prva tri dana, a 17. juna trebali bi da odemo na desetodnevne pripreme na Zlatibor. Potom bismo se vratili na dva-tri dana u Novi Sad, a onda bi, po mom planu, usledio odlazak u Sloveniju, ponovo na desetak dana, gde bismo trenirali i igrali utakmice.

Sada su, dakle, na potezu klupski rukovodioci Javnost od njih očekuje brzu reakciju, zakazivanje Skupštine kluba i jasno formulisanje plana za narednu sezonu i budućnost uopšte. Godina kakva je ostala iza crveno-belih jeste za zaborav, ali nikako ne smeju da se ponavljaju greške koje su dovele klub do toga da je strepeo za plasman u plej-of i da je imao izuzetno slabu posećenost kada je bio domaćin. Uz to, porazi od 0:5, doživljeni u duelima sa Napretkom u Kruševcu i Crvenom zvezdom na “Karađorđu”, uz sve ostale neuspehe kojih je bilo puno, treba da posluže kao ozbiljna opomena i da se učini sve kako se slične situacije ne bi ponavljale. Sve to je pred  klupskim rukovodiocima, a može da raduje činjenica da su interes za ukupno stanje u Vojvodini pokazali gradonačlnik Novog Sada Miloš Vučević i relevatni ljudi iz Grada i Pokrajine, prenosi Dnevnik.

Većina medija objavila je konačnu tabelu plej-ofa Superlige na kojoj je Vojvodina zauzela osmo mesto. Na zvaničnom sajtu Superlige, međutim, ta greška je ispravljena, jer je Vojvodina posle 30. kola imala bod više od gradskog rivala Proletera, pa joj je, zbog identičnog broja bodova posle doigravanja, na kraju pripala sedma pozicija, a timu sa Slane bare osmo mesto.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO