Stanovništvo se seli u BG i NS: Tržište nekretnina u ekspanziji - Najskuplja kuća u Novom Sadu 405.000 evra


Tržište nekretnina u Srbiji u ekspanziji

Prošle godine, po podacima koje je Dnevnik dobio od Odeljenja Republičkog geodetskog zavoda za procenu i vođenje nepokretnosti – Odsek za analizu tržišta, najskuplja kuća u Vojvodini prodata je, odnosno kupljena, u Novom Sadu.

Za kuću od 457 kvadratnih metara s placem od 338 kvadrata u Novom Sadu kupac je platio 405.000 evra.

Geodetska inženjerka Leposava Tišić, koja radi u Odseku za analizu tržišta, dostavila je Dnevniku podatak da je druga po vrednosti kuća u Vojvodini takođe u Novom Sadu. Reč je o kući od 171 kvadratni metar i placu od 618 kvadrata, za koju je plaćeno 300.000 evra. Najveći iznos u Sremskoj Kamenici postigla je kuća od 171 kvadratnog metra s placem površine 482 kvadrata, za koju je kupac morao da izbroji 200.000 evra.

Najskuplje plaćena kuća u Vojvodini, van Novog Sada, lane je prodata u Subotici, a prostire se na 221 kvadrat uz plac od 492 kvadrata i koštala je 170.000 evra.


Tržište nekretnina u Srbiji u protekle dve i po godine je u ekspanziji, a promet je porastao oko 35 odsto. Cene kvadratnog metra stana, ali i kuća, lokala, garaža i poslovnog prostora najviše skaču u Beogradu, Novom Beogradu i Novom Sadu, a znatno manje u drugim gradovima i opštinama.

Taj podatak se poklapa s podacima o unutrašenjim migracijama, koji ukazuju na to da se stanovništvo najviše doseljava upravo u velike gradove.

izvor: dnenvik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO