Prvi grad u Srbiji, a možda i u svetu: Čuvari kontejnera u Novom Sadu još najmanje godinu dana


Čuvari će gradskim ulicama patrolirati 24 sata dnevno

Radnici angažovani na obezbeđenju komunalne imovine, takozvani "čuvari kontejnera", obavljaće taj posao u Novom Sadu još najmanje godinu dana.

Posao će obavljati radnici kompanija koje čuvaju komunalnu imovinu otkad je Novi Sad postao prvi grad u Srbiji, a možda i u svetu, koji je angažovao pripadnike obezbeđenja da patrolira gradom kako bi sprečili štetu na kontejnerima. Ugovor je dodeljen novosadskom preduzeću "Ipon bezbednost", koja je dala zajedničku ponudu sa "Ipon security event" i "G4S Secure Solution". Oni su dostavili ponudu od 9,9 miliona dinara, koju je JKP "Čistoća" prihvatila, prenosi 021.rs.

Kao i prethodnih godina, od radnika koji budu angažovani na ovom poslu očekuje se da osmatraju javne površine na kojima su postavljeni kontejneri, spreče uništavanje metalne konstrukcije podzemnih kontejnera, neovlašćeno podizanje i iznošenje otpada, sprečavanje ispisivanja grafita i lepljenja plakata po kontejnerima, gašenje vidljivih početnih požara, reagovanje na primećene sumnjive predmete pored mesta za odlaganje smeća, ali i na sumnjiva lica.

Čuvari će gradskim ulicama patrolirati 24 sata dnevno, u dve patrole sa po dva člana. Oni moraju da budu u konstantnom kontaktu sa svojim operativnim centrom, komunalnom policijom, Hitnom pomoći, vatrogascima, policijom.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo