Prvak sveta iz Novog Sada - u ligi sa NBA legendama


Pošto je sa ekipom Novog Sada i reprezentacijom Srbije osvojio
sve što se moglo osvojiti u evropskom i svetskom basketu 3x3, Dušan Domović Bulut (33) oprobaće se i u sve popularnijoj "Big3" ligi.

Reč je o takmičenju koje je 2017. godine pokrenuo reper i glumac Ajs Kjub, čiji timovi okupljaju bivše NBA igrače, uključujući osvajače šampionskog prstena i učesnike Ol star mečeva, ali ima i onih koji su karijere većim delom proveli izvan SAD.

Između ostalih su tu nekadašnji članovi Crvene zvezde i Partizana - Andre Ovens, Majk Tejlor i Frenk Robinson!

Komesar lige je legendarni Klajd Dreksler, a u ulozi trenera su brojne legende, poput Džordža Gervina, Džulijusa "Dr Džej" Irvinga, Rika Berija, Gerija Pejtona i drugih.

Buluta je u trećoj rundi drafta, održanog u Las Vegasu, izabrala ekipa "Bol Hogs" (Ball Hogs), koju predvode Brajan Skalabrini, Džoš Čildres i Dešon Stivenson.

Sve ekipe (ove sezone je njihov broj povećan sa osam na 12) imaju šest igrača: kapitena i dva njegova zamenika, koji su standardni članovi, dok se preostala tri mesta popunjavaju putem drafta.

Mečevi "Big3" lige, čija pravila se u mnogo čemu razlikuju od FIBA basketa 3x3, igraće se u junu, julu i avgustu, po dva puta nedeljno, a direktno će ih prenositi TV mreža "CBS Sports".

U prve dve sezone su pravo nastupa imali igrači stari najmanje 30 godina, a sada je limit spušten na 27.

foto: youtube.com, ilustracija