Prolećni festival vina u centru Sremskih Karlovaca


Svečano otvaranje u petak

Prolećni festival vina, opštinska manifestacija ustanovljena pre dve godine, biće održana u centru Sremskih Karlovaca od petka do nedelje.

Svečano otvaranje predviđeno je u petak u 20.45 sati, a program počinje u 16 sati radionicama o zdravoj ishrani.

Dva sata kasnije biće odigrana dečja predstva „Aska i vuk“, da bi nakon toga binom „zagospodarila“ kulturno-umetnička društva „Brankovo kolo“ iz Karlovaca, „Brile“ iz Beočina, „Sremac“ iz Sremske Kamenice i „Milica Stojadinović Srpkinja“ iz Bukovca. Poznata interpretatorka narodne muzike Dragica Radosavljević Cakana nastupa u 21 sat, a nakon nje bend „Kvartet plus“, prenosi Dnevnik. 

Program za decu i mlade u Ekološkom centru „Radulovački“ u subotu  počinje u 14 i traje do 17 sati, a na bini u cenru u 16 sati radionicom zdrave hrane. U 19 sati peva hor OŠ „Jovan Popović“ iz Novog Sada i igraju članovi „Velikog kola „ i „Folklorike“. U 21 sat svira Veliki narodni orkestar AKUD „Sonja Marinković“, sat kasnije pevaju estredne zvezde Marinko i Marko Rokvić.

I poslednjeg dana festivala predviđen je raznovrstan program, a u završnici na bini predstaviće se Tamburaški orkestar „Romansa“ i ansambl „Velos“. Sva tri dana na centralnom trgu ljubitelji božanskog pića moći će da probaju i kupe vina karlovačkih proizvođača, ali i druge proizvode.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: novisad.rs

POPULARNO