Po ceni nižoj od ekonomske - na 240 rata: Uskoro konkurs za gradske socijalne stanove


Neće razlika u kvadratu biti 10 evra, biće značajnija

Novosadska vlast će u narednim mesecima raspisati konkurs za prodaju socijalnih stanova sagrađenih u Kisačkoj 55, kao i stanova u Momčila Tapavice bb gde je izgradnja zgrade u toku.

Radi se o stanovima koje će Grad prodavati po ceni nižoj od ekonomske na 240 rata, odnosno na 20 godina, da bi se omogućilo da do stana dođu i građani koji nemaju mogućnost da ih kupe po sadašnjim ekonomskim cenama.

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da će konkurs raspisati kada se sve pripremi u Upravi za imovinu i Stambenoj agenciji, tako da za sada ne mogu da govore o ceni kvadrata, mada je izvesno da će biti niža od tržišne, prenosi 021.rs.

- Grad će ove stanove prodavati po cenama koje su niže od tržišnih i mi time ne diramo u privatni sektor koji zida i prodaje stanove. Ovo su stanovi koji će biti podrška, neću reći socijalno ugroženim, nego socijalno osetljivim kategorijama, odnosno stanovnicima koji ne mogu da kupe stanove na tržištu. Neće razlika u kvadratu biti 10 evra, biće značajnija, ali za sada ne mogu da iznosim taj podatak - naveo je gradonačelnik.

Na Novom naselju, u Ulici Momčila Tapavice bb, u toku je gradnja prve lamele sa 27 jednoiposobnih i dvoiposobnih stanova prosečne veličine od 50 kvadrata, a na toj lokaciji biće ukupno šest lamela sa 173 stana. Vrednost radova je skoro 140 miliona dinara i izvode ih firme "M enterijer gradnja" iz Beograda i "INTEC" iz Novog Sada.

izvor: 021.rs, agencije, foto: novisad.rs

Stanovi sa cenama ispod tržišnih: Na Novom naselju projektovano 173, za godinu dana gotovo 27

POPULARNO