NS godinama prestonica basketa: "Put oko sveta" ispred Promenade - priprema za spektakl na Trgu slobode


"Put oko sveta" 18. maja na terenima šoping centra Promenada

Najbolji basket 3x3 timovi sveta spremni su za "Novi Sad ultra challenger" na Trgu slobode od 24. do 25. maja, a Novosađani će imati priliku da se takmiče sa njima u popularnoj igri "Put oko sveta", 18. maja na terenima šoping centra Promenada, od 11 do 13 časova.

Svi oni koji žele da se oprobaju u ovoj košarkaškoj igri mogu da se prijave od 10. do 17. maja putem sajta promenadanovisad.rs.

Šest najboljih basketaša potiču upravo iz Novog Sada, te će svaki od njih predvoditi po jednu ekipu na svojevrsnom zagrevanju za predstojeći turnir u centru grada. Takmičari će biti u prilici da budu u ekipi sa Markom Savićem, Dušanom Bulutom, Stefanom Stojačićem, Markom Žderom, Dejanom Majstorovićem ili trenerom reprezentacije, Danilom Lukićem.

Prijavljeni će biti raspoređeni u šest ekipa, a u finalu će se naći najbolji iz šest timova, dok će pobednici takmičenja, oni koji osvoje prva tri mesta, dobiti nagrade od sportskih brendova iz šoping centra Promenada - Extra Sports, Under Armour, Pro Fitness centar i Proteini.si.

Turnir u našem gradu ima status FIBA challenger turnira, a pobednička ekipa stiče pravo učešća na prestižnom Masters turniru koji će biti održan u Meksiko Sitiju u julu 2019. godine.

Specijalnu poslasticu predstavlja muzički deo događaja koji se odnosi na celodnevnu hip hop zabavu uz čuvenu novosadsku organizaciju Cake Beats pored kojih će nastupiti i Timbe, član Bad Copy ekipe, dok će im se u finalnoj večeri pridružiti i neki od najistaknutijih srpskih hip hopera, Mikri i Struka.

Basket 3x3 je novi olimpijski sport koji će prvi put biti predstavljen na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Olimpijski komitet Srbije kategorisao je basket 3x3 u prvu kategoriju sporta za mogućnost donošenja zlatnog odličija sa Olimpijskih igara 2020 Srbiji.

Srbija trenutno ima šest ekipa koje se zvanično takmiče na FIBA 3x3 World Tour-u, a dve najbolje ekipe na svetu dolaze upravo iz Novog Sada – "Liman 3x3" i "Novi Sad 3x3", stoga je Novi Sad već godinama prestonica basketa. Najbolji igrači sveta, Dušan Bulut i Stefan Stojačić, upisali su Novi Sad na svetsku mapu ovog sporta, dok je reprezentacija Srbije, sačinjena takođe od Novosađana, četvorostruki šampion svetskog prvenstva u basketu 3x3.

Ulaz za sve posetioce je slobodan.

izvor: 021.rs, agencije, foto: printsreen

POPULARNO