Novi Sentandrejski bulevar uskoro gotov - radovi se privode kraju


Asfaltiranje završnog sloja kolovoza na Sentandrejskom putu

Izgradnja i proširenje Sentandrejskog puta, jedan od najvećih poslova koje sufinansira Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, privodi se kraju.

Ekipe JKP „Put” proteklih desetak dana bile su angažovane na asfaltiranju završnog sloja kolovoza na Sentandrejskom putu, od kružnog toka, odnosno od Primorske ulice, do raskrsnice s Ritskom.

Kako je ranije najavljeno iz Gradske uprave, nakon rekonstrukcije mosta na Sentandrejskom putu, izgradnja bulevara trebalo bi da bude gotova do kraja juna, a možda i ranije.

Podsećamo na to da su Grad Novi Sad, Pokrajina i „Putevi Srbije“ zajedno u taj posao uložili 702 miliona dinara, s PDV-om.

Novi Sentandrejski bulevar imaće dva kolovoza širine po sedam metara, s razdelnim ostrvom između, a u svakom smeru su predviđene po dve saobraćajne trake.

Osim kolovoza, planirane su i obostrane pešačke staze, kao i jednostrane biciklističke. Tamo gde prostorna ograničnja to dozvole, trebalo bi da budu parking-mesta. Planirana je i nova saobraćajna signalizacija koja će obezbediti kontinuiran protok, rekonstruisaće se servisne saobraćajnice, a tamo gde nedostaju, gradiće se nove.

Duž novog bulevara, kao i na pristupnim saobraćajnicama, predviđena je nova javna rasveta.

Rekonstrukcija Sentandrejskog mosta je završena krajem marta, a projektuje se i „blizanački” most, koji će, uz novu saobraćajnicu, proširiti put i olakšati kretanje vozila.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: novisad.rs, ilustracija