Novi Sad i NN dobijaju novi bulevar do avgusta - Spajanje sa Futoškim putem (VIDEO iz vazduha)


Postavljaju se stubovi javnog osvetljenja

Izgradnja produžetka Ulice Bate Brkića na Satelitu odvija se predviđenom dinamikom i do kraja jula ova ulica dobiće izlaz na Futoški put.

Kako su naveli u Upravi za građevinsko zemljište i inevsticije (UGZI), u najvećem delu deonice izgrađena je vodovodna i kanalizaciona mreža i postavljene su elektro i druge vrste instalacija.

"Urađena je tucanička podloga na kolovozu, postavljeni su ivičnjaci i popločani parkinzi, kao i pešačke i biciklističke staze. Pošto su uklonjeni objekti 'Tržnice', stvorili su se uslovi da se radovi na saobraćajnici mogu izvoditi i na prostoru kod Satelitske pijace, gde se trenutno gradi podzemna infrastruktura, nakon čega će početi putarski radovi. U Ulici Anđe Ranković završene su pešačke staze, parkinzi i konstrukcija kružne raskrsnice, a u narednim danima počeće asfaltiranjue kolovoza. U Ulici Antuna Urbana u toku je izgradnja pešačkih staza i tucaničke podloge na kolovozu, nakon čega će i ova ulica biti asfaltirana", navode u UGZI-ju.

U ovoj Upravi kažu i da se postavljaju stubovi javnog osvetljenja, a planirana je i rekonstrukcija semafora na raskrsnici Bate Brkića i Futoškog puta, gde će biti postavljen vremenski displej i zvučni uređaj za slepa i slabovida lica.

Gradnjom oko 500 metara saobraćajnice preko nekadašnjeg naselja Tozinovac, najstarijeg dela Satelita, Ulica Bate Brkića će postati saobraćajnica bulevarskog tipa celom svojom dužinom, od Bulevara vojvode Stepe do Futoškog puta.

Radovi su počeli polovinom novembra prošle godine i predviđeno je da traju 240 dana, odnosno osam meseci.

Vrednost radova je nešto više od 372 miliona dinara sa PDV-om, a izvode ih "Put invest" iz Sremske Kamenice i novosadska preduzeća "Invest-inženjering", "Energotehnika-Južna Bačka", "Struja", "Energy pro" i "AB & Co Geosystems".

izvor: 021.rs, agencije, foto: UGZI, Youtube