Na Trgu slobode preko 200 mladih košarkaša, dečaka i devojčica


U okviru projekta „Svi smo jedan tim“ koji realizuje kompanija
NIS, u saradnji sa Кošarkaškim savezom Srbije, na Trgu slobode održan je mini basket turnir „Vikend šampiona“ koji je okupila preko 200 mladih košarkaša, dečaka i devojčica.

Manifestaciji koja najavljuje predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci za žene, pored velikog broja dece prisustvovali su predstavnici Кošarkaškog saveza Srbije i Кošarkaškog saveza Vojvodine a prisutne je na otvaranju manifestacije pozdravio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

-  Veoma mi je drago što se u Novom Sadu danas održava manifestacija koja promoviše sport i zdrave načine života kod najmlađih. Deca treba da odrastaju igrajući se na otvorenom prostoru, igralištima i sportskim terenima i Grad radi na tome da stvori uslove za takve aktivnosti, ali i da podrži projekte koji doprinose tom cilju. Ovom prilikom želim da se zahvalim društveno odgovornoj kompaniji NIS koja je organizovala ovaj događaj i koja podržava sportiste, kao i projekte koji unapređuju kvalitet života lokalnih zajednica širom Srbije – izjavio je Ognjen Cvjetićanin i bacanjem lopte na sredini terena označio početak nove utakmice.

Predsednik Udruženja „Mini basket Srbija“ Rade Georgijevski je istakao da kompanija NIS i Кošarkaški savez Srbije već devet godina pružaju podršku organizaciji Mini basket turnira širom zemlje. On je objasnio da su programi, lopte i visina koševa na turniru prilagođeni uzrastu dece i najavio održavanje turnira 1. juna u Beogradu i 8. juna u Nišu.

POPULARNO