Klisa i Slana bara postaju urbaniji deo grada: Radovi na Sentandrejskom bulevaru gotovi za mesec dana


Za oko mesec dana, saobraćaj u ovom delu grada funkcionisaće
brže nego do sada.

Radovi na Sentandrejskom bulevaru, polako se privode kraju. Trenutno se radi poslednja deonica, od Ratarske do Velebitske ulice.

Na Sentandrejskom bulevaru – mašine u radu. Do sada je urađena kompletna komunalna, kao i infrastruktura podzemlja, asfalt i javna rasveta.

Osim lakšeg i bržeg protoka saobraćaja na ulaznom i izlaznom pravcu iz grada, Klisa i Slana bara postaće urbaniji deo grada, kažu nadležni.

Dejan Mandić, načelnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije kaže:

"Mogu da kažem da su u ovom trenutku urađeni svi radovi od kružnog toka kod klisanskog mosta, kod Primorske ulice, do Ratarske ulice, to je kod Sportskog centra "Slana bara".

Rok završetka radova, to pretpostavljam da interesuje i građane posebno koji žive u tom delu Novog Sada je za mesec dana, znači 29. juna bi trebalo da budu i ovi radovi između Ratarske ulice i Velebitske završeni i da čitav projekat onako kako smo govorili i privedemo kraju.", prenosi RTV.

Sentandrejski bulevar će osim kolovoznih, imati i obostrane pešačke staze, kao i jednostrane biciklističke.

Ova najveća investicija u programu uređenja građevinskog zemljišta resorne Gradske uprave, finansirana je od strane Grada Novog Sada, Pokrajine i Javnog preduzeća "Putevi Srbije". Investicija je vredna 700 miliona dinara.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: novisad.rs

POPULARNO